güç hattı filtresi

ramoli35

Üye
Katılım
7 Haz 2007
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
37
arkadaşlar biz işyerimizde santral girişinde güç hattı filtresi(tempest) kullanıoruz.fakat kullandığımız bilgisayarların ekran görüntülerinde titreşim oluyor.bunun sebebi ne olabilir.başka bi filtre denedik ondada aynı sorun oluyo.filtre gövde topraklamasını yaptık.omaj değeri 3 ohm.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sayın ramoli35 arkadaşım bu tür sorumlar genellikle topraklamadan kaynaklanıyor bizimde başımıza bu tür bi sorun geldi bizde aynı şekilde başlta topraklamdan şüphelendik ve omaj değerini ölçtük pano girişindeki topraklama barasından 3 ohm çıktı bi sorun yok gibi görünüyodu daha sonra bilgisayarların kullanıldığı pirizlerde ölçtüğümüzde oldukça farklı bi sonuç çıktı işletmedeki topraklama temel topraklama değildi sonradan yapılmıştı bizde topraklamayı güçlenidire bilmek için binanın ana kolon demirine bakır kabloyu oksijen kaynağı ile kaynak ettik ve sonra diğer topraklama ile pano daki topraklama barasına ekledik değeri 1 ohm oldu ve şimdi hiç bi sorun yok gayet herşey normal sen yinede bi bilgisayar ların kullanıldığı pirizlerden ölçüm yap.
 
teknoseko ' Alıntı:
...bizde topraklamayı güçlenidire bilmek için binanın ana kolon demirine bakır kabloyu oksijen kaynağı ile kaynak ettik ve sonra diğer topraklama ile pano daki topraklama barasına ekledik değeri 1 ohm oldu...

Topraklama sorunu yaşayan arkadaşlara örnek olması gereken bir uygulama! Biz bu yöntemi çok kullanırız (kaynak kısmı hariç).
 
teknoseko ' Alıntı:
bizde topraklamayı güçlenidire bilmek için binanın ana kolon demirine bakır kabloyu oksijen kaynağı ile kaynak ettik ve sonra diğer topraklama ile pano daki topraklama barasına ekledik değeri 1 ohm oldu ve şimdi hiç bi sorun yok gayet herşey normal sen yinede bi bilgisayar ların kullanıldığı pirizlerden ölçüm yap.

Çok yanlış bir uygulama.Ana kolon demirleri topraklama görevi yapacak ise ne diye levha, kazık, kimyasal parası veriyoruz.Toprakla demirden olsun bitsin.Bu tür hatalar ölümlere bile sebep olabilir.Adım gerilimleri yüksek bina ve tesislerde bilhassa işletme ve koruma topraklamaları tamamen diğer sistemlerden izole edilmiş olarak projelendirip uygulanmalıdır.
 
HansAndersen ' Alıntı:
...Ana kolon demirleri topraklama görevi yapacak ise ne diye levha, kazık, kimyasal parası veriyoruz.Toprakla demirden olsun bitsin.Bu tür hatalar ölümlere bile sebep olabilir...

Kanımca yapılan sadece mevcut topraklamayı desteklemedir...
Sadece bu sistemin uygulanması tabii ki yanlıştır. Galvanizli levhalar bile topraktaki doğal kimyasallardan çürüdüğüne göre demir tabii ki dayanmaz.
Eşpotansiyel dengelemeyi bildiğinize eminim. Bütün topraklamaların (paratoner, Parafudr... hariç) nötr, topraklama, temel topraklamasının bir dengeleme barası üzerinde birleştirilmesinden bahsediyorum.
Eşpotansiyel dengelemenin her yerde uygulan(a)mayacağı da doğrudur.
 
Topraklama yapılırken tercih edilmesi gereken bakır levhanın toprağa gömülmesidir.Bakır 20 mm. çapında çubuk,galvaniz levha veya galvaniz çubuk ve borular ikinci kalite topraklama malzemeleri olarak kabul görür.Elektrikçilikle ilgili talimatlarda topraklama yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.Topraklama yapıldıktan bir müddet sonra levha kimyasal reaksiyon gösterip oksitlenmeye başladıktan sonra toprakla teması artar,topraklama direnci düşer.Çok uzun müddet sonra olay tersine gelişmeye başlar,yani topraklama direnci artmaya başlar bilginize.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,867
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst