Frekans invertörü

erciyes38

Üye
Katılım
15 Ara 2011
Mesajlar
63
Puanları
1
Arkadaşlar 0-50 Hz ayarlı frekans invertörü devresi lazım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sent from my GT-I8190 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Frekans derken sinyal jeneratörümü arıyorsun yoksa 0-50 hz güç jeneratörü ( frekans konverteri sürücü ) şeması arıyorsun ?
 
Güç jeneratörü. 2.2 kw motor sürmek için.

Sent from my GT-I8190 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Valla böyle bir devreyi bulmak zordur ama bulduğunda bu yaptığın devrenin entegrelerini programlamak daha zordur. Kendi işinde falan kullanıcaksan yani bu bir ödev bir bitirme tezi falan değilse al bir tane Schneider ATV312 2.2 KW sürücü ayarlaması konusunda her türlü yardımcı olurum.
 
dostum o güçte bir frekans inverteri yapmak biraz zor imkansız değil ama uğraştırır. Ben yıllar önce trafolu bir devre ile yapmıştım. Tabi frekansı tam ölçemiyordum ama değiştirebiliyordum. gücümde bu kadar yüksek değildi. O zamandan bu zamana baya gelişme oldu imkarlar arttı ama araştırmak lazım.

Ben 12 dc voltajı bir osilatör devresi ile 250 watt trafoya bağladım. Osilatör ayarlı bir osilatördü. 30-60 hz gibi trafonun çıkışından 220 volt alıyordum. devre üzerindeki trimpot ile hassasiyet ayarını yapıp 50 hz yi ayarlıyordum. ama bu trimpot yerine daha geniş ayarlı bir pot takıp frekans aralığını açıp daha çok ayar yapılabilir. gücü arttırmak içinde daha güçlü bir trafo ama bu ddiğim deney için olur.


Normal frekans inverterlerinde IGBT dediğimiz güçlü transistörler kullanılıyor. Siz igbt kelimesi ile arama yaptırırsanız bazı bilgilere ulaşırsınız. kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Geri
Üst