Fotoğraflarla dizel jeneratör grubu

Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
607
Puanları
0
KONTROL PANELİ

MAGNETİK PİCKUP:BÜYÜK GÜÇTEKİ JENERATÖRLERDE MOTOR ALTERNATÖR ARASI AKUPLE SİSTEM ÜZERİNDEN DEVİR BİLGİSİ ALMAYA YARAR


KONTROL PANOSUNUN İÇİ SOL ALTTA HIZ KONROL ÜNİTESİ BULUNMAKTA. E ve F HARFLERİ AKÜDEN ,C ve D HARFLERİ MAGNETİK PİCKUP'DAN GELMEKTE (DEVİR BİLGİSİ), A ve B UÇLARINA ACTUATOR BAĞLIDIR. AŞIRI YÜKLENMEDE DEVİR DÜŞÜNCE ACTUATOR'E SİNYAL GÖNDEREREK MOTORA GİDEN YAKIT MİKTARI ARTTIRILMIŞ OLUNUR. SAĞ ALTTA AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ BULUNMAKTADIR.

4 KUTUPLU Şebeke VE JENERATÖR KONTAKTÖRLERİ


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Teknikadam_41 hocam; bende 30 kva dan başlayıp 150 kva ya kadar 40 cıvarında değişik marka jeneratör var. Bunların bir kısmı manuel.Otomatik çalıştırırken dkg 105-205 gibi kartları kullanıyorum. Bu kartlarda aşırı devir sensörü olarak ne kulllanabilirim. Manyeti pickap (pik dedektör diyoruz) yok ve uydurmamda mümkün değil.
bana tavsiye edeceğiniz transfer modülleri ve özellikle aşırı devir başta olmak üzere bu modüle uyumlu aşırı akım ,su hararet,yağ basıncı ... gibi sensörler konusunda sizlerin ve diğer arkadaşların yardımlarını beklemekteyim.
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür eder hayırlı iş ve uğraşlarında muvaffakiyetler dilerim. sayghılarımla
 
nereden buldunuz bu hava soğutmalı cummins i gemiden çıkma gibi duruyor....neyse yinede saol...eyenti arkadaşım ben gemilerde olduğum için yeni okuyorum bu konuyu en yakın sürede bilgilendirmeye çalışlırım...
 
arkadaşım bu jeneratörün gerilim kontrolünü hangi cihaz yapiyor? bi tane hiz kontrol modülü var panoda ama gerilim kısmı nerede?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
selam hocam herşeyden çok teşekkür bu kadar ilgilenmişsin benim sizden ricam olacak AC alternatörlede izolasyon testinin nasıl yapıldığı hakkında bilgi almak istiyorum mümkün ise acil bir konu tekrar teşekkürler allaha emanet kalın:)
 
nereden buldunuz bu hava soğutmalı cummins i gemiden çıkma gibi duruyor....neyse yinede saol...eyenti arkadaşım ben gemilerde olduğum için yeni okuyorum bu konuyu en yakın sürede bilgilendirmeye çalışlırım...

sen bu makinenin hava soğutmalı olduğuna nereden kanaat getirdin merak ettim. HİÇ MOTOR TEKNİK BİLMEYEN BİRİ BİLE OLASA MOTURN FOTOGRAFINI EKLEYEN ARKADAŞ ORAYA KOCAMAN RADYATÖR VE FAN YAZMIŞ. ALLAHIM DAHA RESME BAKMAYI BİLMEDEN bide ahkam kesmezmi ben denizciyim ben anlarım böyle işlerden diye.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst