Forum sayfamız neden tam ekran değil

yunusx

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2007
Mesajlar
878
Puanları
56
belki basit bir konu ama neden kontrolkalemi forumumuz bilgisayarımızın ekranında tam ekran olarak gözükmüyor her iki kenarda da boşluk olmasının bir sebebi var mı? yoksa dizaynı mı bu şekilde :)
 
1024*600 çözünürlükteki netbook ekranına tam oturuyor. Tarayıcınızın zoom ayarlarında sorun olabilir. Firefox'ta "ctrl+0" tuş kombinasyonu ile varsayılan ayarlara dönebilirsiniz. Üst menüde Görünüm(view) kısmında zoom ayarlarından düzeltebilirsiniz.
 
Bilgisayarınızın çözünürlüğüne göre site genişliği değişirse, nasıl tasarım yapılabilir ki! Benim sitem ekranın çözünürlüğüne göre genişliyor ve tam ekran oluyordu. Bana tasarımda büyük sorunlar yaşatıyordu.

Söylediğiniz belki Blog siteleri için olabilir.
 
Her kullanıcının bilgisayar ekranı farklı boyutta olduğu için tüm kullanıcıların ekranında aynı görüntüyü görebilmesi amacıyla sabit bir genişlik tanımlanır. Sabit genişlik yerine yüzde ile boyutlandırarak tam ekrana oturtursak bu sefer de eski tüplü monitörlerde ve ekran çözünürlüğü düşük olan bilgisayarlarda yazı boyutlarının ekrana oturmamasından dolayı sorunlar yaşanıyor. Bu nedenle her bilgisayar ekranına uyacak makul bir boyutta sabit genişlik tanımlanıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst