floresan lambaların cok sık arıza yapması

gardenosi

Üye
Katılım
27 Eki 2008
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba kontrol makinelerinde kullanılan 36 watt floresan lambalar var toplam 24 adet 3 farklı sekilde kontrol ediliyorlar bunlar cok sık arıza yapıyor normal balanst starter vardı elektronik balansa cevirdik fakat yine pek birşey farketmedi haftalık 6 civarı lamba arızalanıyor sizce sebebi ne olabilir yardımlarınız ve yorumlarınız icin şimdiden teşekkür ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Genel kontrollerinizi yaptınız mı?
1. Yüksek-düşük voltaj ve gerilimde aşırı dalgalanma var mı?
2. Sistemde aşırı harmonik var mı?
3. Kullanılan elektronik balastlar ve lambalar kaliteli markalardan mı oluşuyor?

Bunlarda sorun olması muhtemel, gözlemlerinizi paylaşırsanız mutlaka yardımcı olabilecek birileri çıkar.
 
Gevşek bağlantı da olabilir. Bir de ters bağlantının kontrol edilmesi gerekiyor. Faz direkt gidip nötr anahtar veya sigortadan kesilmiş olabilir.
 
lambalar phılıps zaten balanstlar biraz ucuz ama ne kadarda ucuz olsa cok sık bozmaması lazım fakat cok fazla harmonik var bende ondan şüphelenip lambaların hepsini UPS hattına verdim bakalım bu sefer nerler olacak takipteyim
 
Ya nötr dönüşü yok hocam, ya da nötr toprağa bağlanmış. nerede olduğunu sen bulacaksın. (Kaçak akım rölesi var ve atmıyorsa başka ihtimalleri değerlendirmek lazım, yoksa kesin dediğim gibi)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst