faz kalemi ile nötr kontrolü

ayrıca kısadevre olcumude yapabiliyor arkadaşlar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
aslında bu kontrolkalemleri baya yaygınlaştı kendim kullanıyorum elektrikçilerde[toptancılarda] bile satılıyor
 
Trafoların yıldız noktası , nötr dediğimiz şeydir. Trafoyu kuranlar da, teknik gereği, bu nötr noktasından bir iletkeni alır ve toprağa gömülmüş bakır ya da galvaniz kaplı demire bağlar.Buna da topraklama deniliyor.
Kontrol kalemini faza değdirdiğimizde, faz, kontrol kalemindeki dirençten geçer, lambadan geçer.Orada öylece kalır. Kontrol kaleminin arkasındaki metale vücudumuzun bir yerini değdirdiğimizde, elektrik, bizim üzerimizden toprağa akar, oradan da doğruca trafonun yıldız noktasına gider ve, devre tamamlanmış olur. Böylece de lamba yanar.
Nötüre dokundurduğumuzda ise, kontrol kalemindeki lambada nötr var, bizim üzerimizde nötr var, toprakta nötr var. Bir lambanın iki ucuna da nötr bağlamış oluruz.Lambanın iki ucu arasındaki potansiyel fark sıfır olduğu için, yani gerilim hemen hemen 0 volt olduğu için, lambamız ışık vermez.

aynen mustafa nın dediği gibi.
 
Ya Notr Kalemı Sacma Geldı Bna Kontrol KAlemını Notre Değdirdiğin ZAman Isık Yanıorsa SAten Notr Gelmedını Anlaya bılırzzz..:D
 
belki nötr ü ölçen(gösteren)bir alet üretmiş olabilirler.ben ilk defa duyuyorum.
 
boyle kontrol kalemleri var arkadaşlar nötr nerden cıkyo yıldız noktası falan filan olurmu olmazmı araştırırsanız oldugunu gorursunuz saygılar.
 
3x2.5 ttr kablonun bir damarına elek. verdiğimde 3 ucundada elek gösteriyor kon kalemi hiç açılmamış kablo topundada aynı olay bunun nedeni ne ne yapmak lazı acaba? döşenmiş tesisatdada aynı. lambalar yanıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,213
Mesajlar
915,861
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst