Fabrika ortamında 2. trafo kurlumu nasıl olmalıdır ?

tufan20

Üye
Katılım
27 Eyl 2011
Mesajlar
80
Puanları
1
Yaş
33
Aslında sormak istediğim mevcut 2500kva trafoya ek olarak bir 2500 kva daha koymaktayız.Sistemde ki ek güç ühtüyacına cevap verememesinden dolayı tek trafonun.Fakat yapılan çalışmanın sonunda diğer trafo için bağlı yüklerin ayrılacağını öğrenmiş bulunmaktayım.Bana basite kaçmak gibi geldi oysa ki iki trafomuzda DYN11 olduğu aynı firma tarafından imal edilmiş olduğunu da göz önünde bulundurursak.Tek farkları biri AN diğeri ON tip olması.
Doğru olan nedir acaba bunu sormak istiyorum acaba daha güçlü bi trafo alınarak paralel mi bağlanmalıydı.Aynı güçte iki trfo paralel oldupunda birinin sistemden çıkması diğerini de tehlikeye sokar mı Diğer türlü de birinin gene sistemden çıkması fabrikanın üretimi kesmesi demek olacak çünkü sistem tamamen entegre Ayrıştırılabilecek durumda değil.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ben de olsaydım yükleri ayırmayı tercih ederdim.İki trafoyu paralel bağlamak sadece uçları birleştirmek değildir.toplam kısa devre akımları artacağından muhtemelen şalter ve baralarda da tadilat gerektirir.
Yüklerin ayrılması her bir trafonun taşıdığı riski azaltacaktır.
Sistem ne kadar entegre olursa olsun mutlaka bir b planı vardır.Gerçek değerlendirme; üretim sürecini bilenler tarafından yerinde yapılabilir.
 
iki trafonun paralel calısıtrılmasındaki hususlara dikkat edildiginde paralel calıstırılmasında bir sorun olmaz. Ancak buradaki durum fabrikanın enerjisiz kalmaması. 2500kVA iki trafo paralel calıstırıldıgında bir trafo servis harici olması durumunda diger trafoda eger cekilen yük 2500KVA'dan yüksekse asırı akımdan cıkartır yine fabrikayı komple karanlıkta bırakırsınız...
Bu durumda iki tane 2500kVA trafo ayrı calıstırmak daha mantıklıdır. ikinci trafoyu büyük secmenizde pek mantıklı olmaz diyelim ki büyük sectiniz ve paralel calısma sartlarını sagladıgınız büyük güclü trafo servis harici oldugunda yine diger trafo asırı akımdan servis harici olacaktır.
Bence hiç para harcamayın ve 2500kVA iki trafoyu ayrı ayrı calıstırın.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,443
Mesajlar
917,663
Kullanıcılar
450,373
Son üye
kidorki

Yeni konular

Geri
Üst