fırın ısı hesabı

aliplc

Üye
Katılım
1 Mar 2007
Mesajlar
356
Puanları
1
Yaş
53
arkadaşlar herkese öncelikle hayırlı işler dilerim. yardımcı olabileceğinizi düşündüğüm konuyu yazmak istedim.

sanayii amaçlı kullanılan değişik uzunluklarda yapılan bir fırın sistemi var. bu fırınlarda uzunluk, yükseklik ve genişlik değişken olmaktadır. ancak istenen ısı kontrolü hemen hepsinde aynıdır. şöyleki:

yapılan fırının bir giriş ve bir çıkış yolu var. tünel gibi düşünelim. uzunluk 10 m. genişlik 1 m. yukseklik 50 cm.
giriş ve çıkış kapağı kapatıldıldığında ve enerji verildiğinde ısıtıcı rezistanslar 30-40 dk içinde fırının içini 400 dereceye çıkarması gerekmektedir. daha sonra konveyörün üzerine konulan malzemeler fırının içinden geçerek ısıya tutulacak ve diğer taraftan çıkacaktır. benim istediğim buradakı 400 derecelik ısıya kaç kw rezistansla geleceğiz. bunun için

*ısı hesabı nasıl yapılır
*ısı hesabı kw birimine nasıl çevrilir
*formülle yapılmış bir örnek nasıl hazırlanır.

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim
 
Konunun üzerinden uzun bir zaman geçmiş. Bu konuyu bende araştırırken Google beni buraya attı :) elektronikmuh verdiği link şuanda geçersiz olmuş. Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar var mı acaba? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Bir de ek olarak tünel fırının giriş ve çıkışları silikon perde ile kapatılıyor. Yani içinden konveyör aracılığı ile ürün geçerken perdeler açılıp kapanıyor. Perdenin açılıp kapanması dolayısıyle ısı kaybıda oluyor. Bu hesaplamaları nasıl yapabiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,837
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst