Excel'de scada nasıl yapılır?

fultek_salih

Fultek Temsilcisi
Katılım
2 Nis 2008
Mesajlar
315
Puanları
6
Yaş
52
Fultek Modbus Rtu server ile excelde scadanın nasıl yapılacağını sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle Fultek Modbus Rtu server programının demosunu http://www.fultek.com.tr/index_dosyalar/yukleme.htm . Modbus Rtu protokolüne sahip cihazlardan bir network oluşturun. Rs232 veya Rs485 farketmez. Bu cihazların manuellerinden registers adreslerini öğrenin. Fultek Modbus Rtu server programının bağlantı ayarlarını yapın ve tektek tüm cihazlara bağlanıp dilediğiniz registers'bilgilerini okuyun. Yaptığınız okumayı sorgu ekleme butonuna basarak ekleyin. tüm cihazlar için aynı işlemi yapın ve start butonuna basın. tüm veriler otomatik olarak toplanıp excel'e transfer edilecektir. Tabi Exceldende cihazlara komut verebilirsiniz. Excel'de sayfa 2'ye gösterge buton grafik v.s. ekleyin ve başvuru adresini sayfa 1'de toplanan verileri gösterin artık scadanız hazır. Bir kaç saat içerisinde çok fazla veri toplayabilen bir Scada yapabilirsiniz. üstelik bu verileri web ortamınada aktarmak aynı derecede kolay olacaktır. Zira Excell son derece kabiliyetli bir software'dır. Mevcut plc veya cihazlarınızda modbus yok'sa oda sorun değil pic plc giriş çıkış modülleri tak kullan özelliğinde satılıyor. Yani modülü alıyorsunuz ve haberleşme kablosunu takıyorsunuz hemen çalışmaya başlıyor. Bir çok işletme bir takım analog sinyalleri izlemek ve kaydetmek istiyordu scada programlarıda pahalı geliyordu bende Dat.net platformunda scadalar yapmaya başladım her şey iyi gidiyordu ancak her müşteri farklı datalar ve grafikler istiyordu ve scadaya para vermediğimiz halde bizim ücretimiz pahalı geliyordu. Bu işe bir çözüm ararken hiç bir kod yazmadan Excel'de scada yapılabileceğini keşfettim. Neticesinde bu ürünü piyasaya çıkarttım. Nasıl karşılayacağınızı ve tepkilerinizi merak ediyorum. Scada - Otomasyon - Plc


-
k99wmt.png

d8rc2.png

349cs1z.png
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Güzel bir çalışma olmuş, tebrikler.

Bende OpenOffice olduğu için nasıl çalıştığını göremedim ama anlattıklarınızdan anladığıma göre çalışmanızı çok beğendim.
 
Tebrikler güzel çalışmalar yapıyorsunuz, Sitenizide çok beğendim gerçekten detaylı anlatımlar yapmışsınız..Başarılarınızın devamını dilerim.
 
Excell yetenekli bir program. Fakat biraz yogunlaşmak gerekli sanırım. Salih bey excell e scada yapmak için gerekli programı satın almak gerekiyormu. Gerekiyorsa fiyatı nedir. Deneme imkanımız varmı. Örnek programınız bilgisayarım da hata veriyor. Çalışan bir programı test etmek iistiyorum.Basit tek işlemlik olsa yeter.
Saygılar..
 
merhabalar salih bey çalışmalarınızı kutluyorum allah kolaylıklar versin
siteyi inceledim çok hoşuma gitti bizim çalışma yerimizde de böyle bir sisteme ihtiyacımız var sizden yardım almak istiyordum müsait olduğunuzda görüşmek isterim.

6 adet PLC çıkışımız var 4-20 mA bunlar 3 tanesi sıcaklık ölçümü 3 tanesi alkol değerinin ölçümü modbus rtu serverı kurup verileri bilgisayardan takip ve kayıt etmek istiyoruz PLC ye modbus yazılımı için müdahale etme şansımız yok takdir edersiniz ki bu müdahale için yüksek düzeyde PLC bilgisi ve uygun yazılım programı lazım bu imkanlarımız yok biz modbus giriş-çıkış modülü alıp modbus rtu server yazılımı ile işi halletmek istiyoruz bununla ilgili bağlantıları ve modülleri temin etmek istiyoruz.

konuya abone oluyorum tekrar görüşmek üzere kolay gelsin

[email protected]
 
Son düzenleme:
Merhabalar
öncelikle paylaşımlar için teşekkürler
programınızın demosunu sitenizden indirip kurdum.
elimdeki cihaz "emko ezm 4450".Ancak çalıştıramadım.
Gerekli ayarları Yaptığımı tahmin ediyorum.İlgilenirseniz
datasheetini gönderebilirim.Nerde Hata yaptığım konusunda
yardımcı olursanız sevirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst