alarmko
Usta Üye
kardes bazı konularda haklısın,ancak zaten internet uzerınden calısan bır cıhaza uzaktan donanım eklenememesı dıye bırsey olamaz,hatta ben bir adım daha ileri gidip hardware yazılımı bile update edilebilir yapmayı pilanlıyorum.yaşımız kemale erdiginden cözülemez veya tamir edilemez cihazlarla öteki tarafta kulagımı cınlattırmaya hiç niyetim yok.ben de bu cihazı uretirken elbette cesitli haberlesme protokollerını inceledim.mumkun mertebe bende aynı protokollerı kullanıyorum.ancak suda bır gercekkı cihazı ilk üretenler kanunları yazıyorlar.benim ürettigim cihazda microkontroller haricinde her seyi kolaylıkla tamir edebilirsin.zaten üzerinde cok fazla komponent yok.benim hedefim bu sektorde hizmet verenin haricinde son kullanıcının dahi kendi cihazına eklemeler cıkartmalar yapabilecegi cihazı üretmek.20 senedir güvenlik sektöründe calıstıgım için son kullanıcıya laf anlatmaktan cok sıkıldım.o yuzden tak calıstır mantıgına yakın cıhazlar yapmaya calısıyorum.evindeki modemini ayarlamayı becerebilen son kullanıcı rahatlıkla bu cihazı programlayabilir.neyse afaki anlatmanın fazla geregi yok.inşallah yakın zamanda videolarını yayınlarsam daha iyi anlasılacaktır.elestirileriniz için tesekkur ederim.Benim amacım başka cihazları kötülemek degil,ancak bu ülkedede birseylerin yapılabilecegini göstermemiz gerek.Hayeledebiliyorsan yapılamayacak hicbirsey yoktur.neticcede devir yazılım devri.Bizim memleketin kötülügü üç kişi yanyana gelip birseyler üretememek.illa bütün zorlukları kendi basına aşmak zorundasın.Allahtan internet varda bilgiye kolaylıkla ulasabiliyorsun.Eleştiri ve önerilerinizin beni mükemmele yaklaştıracagına inanıyorum.saygılar.