Bahsettiğim soğutucu BOSCH KSU 4231 NE nofrost çift kapılı kullanım klavuzunda elektirik şeması yok ve hiçbir yerden ulaşamadım ayrıca soğutucunun alt ve üst bölümüne ayrı ayrı sensör le izleye bilmek için
http://www.enda.com.tr/tr/index.php?p=urun&gid=15&uid=113 bu adreste kullanım klavuzu var.
ENDA nın
Defrost Kontrol
EDT1423 fiyatı 45 ytl + 2 NTC 15 ytl toplam 60 ytl ye buiş bitiyor.
Defrost Kontrol Cihazı
EDT1423, 4 haneli, soğutma, defrost ve fan kontrolü için üç kontaklı, zamana bağlı defrost yapabilen dijital soğutma kontrol cihazıdır. Soğutma odası ve evaporatör için iki NTC prob girişi olan cihazda, NTC prob girişi ofset ayarı yapılabilir. Ön paneldeki tuş takımı aracılığıyla kompresör koruma parametreleri, prob arızası durumunda kompresör çalışması, set değerinin alt ve üst sınırları, defrost süresi, aralığı ve 16 değişik seçenekle sesli uyarı kolay biçimde ayarlanabilir.
1. Dolabın kendi defrostuna dokunmayıp dijital termostatın defrost girişini alt bölümü izlemek için kullanmak istiyorum uygun olurmu başka tavsiye edebileceğin marka model varmı?
2. Defrost zamanlayıcı nasıl ayarlanır, çalışma sistemi termostat kontrollumu zaman ayarlımı anlayamadım?
3. Fazla zarar vermeden alt ve üst bölüme sensörleri nasıl yerleştireceğim?
4. Bazı sitelerde alt bölümün soğutmasını termostat kontrollu damperle ayarlandığı söyleniyor ancak benim soğutucuda manuel ayarlanıyor bu kafamı karıştırdı.
5. Ayrıca meskenlerde elektirik faturası 3 kademeli en yüksek olan 17-22 saatleri arası çalışmayacak şekilde ayarlıya bileceğim programlı dijital termostat önerin varmı?
Özellikle soğutucunun elektirik şeması olsa bazı şeyler daha kolay olacak ama yok soğutucum çok iyi durumda sadece biraz fazla elektirik tüketiyor analog termostatı dijitalle değiştirirsem biraz düşüre bilirim diye tahmin ediyorum bu konularda değerli öneri ve tavsiyelerin için şimdiden teşekkür ederim.