Enerji Tasarruf Cihazlarıyla İlgili Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ahabu

Üye
Katılım
12 Kas 2008
Mesajlar
260
Puanları
1
Yaş
39
Bu konudaki fikirlerinizi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Kod:
[size=2][color=blue][/color][/size]
 
Arkadaşım forumda daha önce işlenmişti bu konu.Aklımda kaldığı kadarı ile bunların satıcılarını kazandırdığı alıcıları kandırdığı dır.
 
Sağolasın başka bi fikri olan kimse yok mu acaba_?
 
tamamen dalavere dönüyor o işte
 
evet gerçekten dalavere tedaş onayıda tedaşın işne geldiği için veriliyor .
geçengün bi markette test için set kurmuşlar 2 tane simit floresan 1 tasarruf cıhazı ölçü aleti anahtar falan neyse tasarruf cıhazı takılıyken 350 miliamper çıkartınca 480 ma çekiyor afferm dedim bak amper düşüyo anahtarı kapattım lambalar söndü tasarruf cıhazı takılı hala tabi bide ne göreyim hiç birşey çalışmazken aslanım tasarruf cıhazı şebekeden 750ma çekiyo nasıl tasarruf siz söyleyin inanmayan denesin cevaplarınızı bekliyorum tşk.
 
Enerji tasarruf cihazı diye astronomik rakamlara satılan şeyler yalnızca kondansatör...
Endüktif yüklerde cos Q yi düzeltip çekilen akımı düşürüyorlar elbette...
Ancak devrede yük yokken kapasitif yük olup enerji çekiyorlar...

Hani endüktif yüklerde güç formülümüz var ya... U*I*cosQ = W
Bu formülde güç ve gerilim sabit ise, cosQ 1 e düzeltilirse, çekilen akım azalır.
Dolayısıyla şebekeden daha az akım çekilir.
Kompanzasyon mantığı gibi...

Evimdeki çamaşır makinam, klimam buzdolabım vs. nin motor güçlerine uygun kondansatörleri, motor devreye girdiğinde çalışacak biçimde bağladığımda enerji tasarrufu sağlayacağını biliyorum... Lokal kompanzasyon mantığı yani...

Ancak bunun çok fazla birşey değiştireceğini sanmıyorum. Ya ölçü aletleri ya da formüller ile biraz kafa yormak lazım sanırım. Vakit bulup yapan olursa yazsın lütfen...
 
Son düzenleme:
arkadaslar bu enerji tasarrufu için kullanılan cihazın kullanıldığı yere gore değişir. mesela birçok fabrika tasarruf etmek için motor sürücüsü kullanmaktadır ve motoru 50 hz de değilde daha düşük frekanslarda dondürdüğünde hatırı sayılır tasarruflar etmektedirler. NOT: buradaki tasarruf motorun az dönmesinin getirdiği tasarruf değildir. oranını tam hatırlamıyorum (zaten bu F.C. nin markasına gore değiştirir.) frekansı bir miktar azaldığında çekilen akım frekansa oranla çok daha fazla azalmaktadır. yani sadece verimi düşürmek değil gerçek tasarruftur.
 
tasarruf cihazları, yalnızca akımı düşürür. aktif güç aynen kalır. biz aktif güç üzerinden faturalandırılıyoruz. bir faydası akım değeri düştüğü için iletken üzerindeki yük hafifler.
invertörlerde, n1/n2=(p1/p2)3 (kübü) şeklinde bir oran vardır. yaklaşık 10 hz aşağı inildiğinde 40 hz de yani %30 daha az güç tüketimi sağlanır. formülden daha ince hesap yapılabilir.
 
Sadece basit bir kondansatör sisteminden oluşur ve tamamen numaradan ibarettir!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,336
Mesajlar
916,800
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst