ne demiri ne kaybı herkes bol keseden atıyor.arkadaslar kompanzasyonda gerilim mi düşürülüyor.okuyorum acıyorum halinize.sallamayın bilmiyorsanız.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Artık bilgisayar güç kaynaklarında da aktif pfc özelliği koymuşlar. Yani yerel kompanzasyon. Bu özelliği de enerji tasarrufu olarak sunuyorlar.
 
ne demiri ne kaybı herkes bol keseden atıyor.arkadaslar kompanzasyonda gerilim mi düşürülüyor.okuyorum acıyorum halinize.sallamayın bilmiyorsanız.

İki tip kandırmaca var birincisi küçük cihazlar içinde kondansatör bulunan, ikincisi ise regülatörler, bunlar voltajı 200 V a düşürerek tasarruf sağladığını iddia edenler. İkinci guruptaki cihazları (regülatör) gölzerimle gördüm, giriş ve çıkışlarını ölçtük 220-230 V giriyor, 200 V çıkıyor güzel regülatördü:)
 
HERKESİN ANLAYACAĞI DİLDE YAZIYORUM :
sayacın yazdığı şey aktif güç mü... evet!

P=V.I.COSq dur.. evet!

bir cihazın çalışması için gereken güç bellidir.. örneğin 100W
Şebeke gerilimi bellidir örneğin 220V

peki sorarım kardeşler.. bu denklemde o zaman SABİT OLANLAR NELERDİR??

bu denklemde P ve V sabittir.. GÜÇ ve GERİLİM sabit..

o zaman ne değişken? evet! akım ve COSq..

o videolarda akımın düştüğü gösteriliyor.. doğru.. sisteme kondansatör bağlayıp akımı düşürüyorlar..yani COSq yi arttırıyorlar..

işte mesele I akım azalırken ona bağlı oranda COSq artıyor.. yani denklemdeki P değişmiyor hiçbir zaman (V sabit)

ampermetreden akım azaldı diye düşünüp gücün azaldığını düşünmemizi istiyorlar.. halbuki akım azalınca cosq artıyor.. güç her zaman sabit kalıyor..

yani sayacın yazdığını V.I deyip.. akım düştü sayaç az yazar deyip COSq nin gözümüzden kaçmasını sağlıyorlar..

SONUÇ; DOLANDIRICILIKTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL..





çok süper bir açıklama teşekkür ediyorum çok süper helal olsun kardeşim...
 
Artık bilgisayar güç kaynaklarında da aktif pfc özelliği koymuşlar. Yani yerel kompanzasyon. Bu özelliği de enerji tasarrufu olarak sunuyorlar.

Eğer bir cihazın girişine güç faktörünü düzeltmek için bir devre yapıp bunun da enerji tasarrufu yaptığını söyleyen varsa bana o PFC devresinin kayıplarının hesaba katılıp katılmadığını ispatlamalıdır. Netice PFC çalışırken bir ısı üretmektedir, buda aktiw olarak bir enerji kaybı demektir. Değil mi?
 
Bu konuda herkes TEDAŞ dan tepki beklerken sanırım TEDAŞ için konutlardaki endüktif sorunu için çözüm oluşturduğu için hiç sesini çıkarmıyor.
Bu durumda aslında tedaşın yapacagı yatırımı halk elektrik faturam düşecek diye farkında olmadan kendisi yapıyor.
Ülkeye hizmet diye buna derim ben :)
Kandırılmış insanlar = Kazanan kurumlar + Kazanan düzenbazlar

sahtekarların yatacak yeride yok yatmayacak yeride zavallı muhtaç insanların
umutları ile oynayan dalga geçen zırvalayan toplumun gürüh tabakasını
toplumun imanlı elit tabakasındaki insanların haykırışı ile yenebilmemmiz nümkün olur inşallah

gördüğüm kadarı ile sanki evler için yapılmış.
ama evlerde normal sayaç olduğuna göre hiçbir işe yaramaz.

sahtekarın biri kör kuyuya taş atmış bizim gibi akıllı insanlarda kör kuyudaki taşın ne işe yaradığını anlamaya çalışıyor
bunu yapan sahtekarda elektronik müh . imiş ohabeee bu kadarınada pesss ki ne pesss boş verelim bu konuları daha akıllı mevzularla ilgilenelim . öyle değilmi ? ...

çok süper bir açıklama teşekkür ediyorum çok süper helal olsun kardeşim...

aynen katılıyorum tartışmasız
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bence o deneme yapılırken basit bir soba balıyalım o zaman kompazyon işe yarıcakmı ??? bu konuda halkımızı bilinçlendirmek bize kalıyor.
 
arkadaslar bu tip cihazlar soba gibi sadece aktif akım çeken cihazlarda hiçbir işe yaramazlar.yorumlarınıza açık olarak yaptığım testi yazıyorum.tas.cihazı bağlı değilken çalıştırdığım elk.süpürgesinin 877 w çektiğini ölçtüm. tasarruf cihazı denilen kondansatörü bağlayınca 855w yazdığını gördüm.bence bu gibi cihazlardaki en büyük eksik: reaktif yük veya yüklerle birlikte devreye girip çıkmamalarıdır.öyle sigorta panosuna sabit bağlamakla faydası değil birazcık zararı bile olacaktır.şöyleki benim testlerde kullandığım 33.2mf kondansatör de boşta iken 74w harcamaktadır.(e-tech pm300 energy metreye göre)..ayrıca ölçü aleti çıkışında sadece 33.2 mf kondansatör varken şöyle garip bir olay gördüm: 2.21A 210V ama güç:74W nasıl olabiliyor? 2.21x210: 464.1W olması gerekmiyor mu?bunu açıklayabilecek bir arkadas varmı? bildiğim kadarı ile bu ölçüm cihazının cosq ile hiç alakası yok yani ölçtüğü akım x gerilim+ zaman olmalı evlerimizdeki sayaçlar gibi.
 
Son düzenleme:
bu cihaz türkiyede ilgi görmedi arkadaşlar değişen bir şey yok her sey aynı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Geri
Üst