Endüstriyel Haberleşme Protokolleri Hakkında

@Fluke nin yazdıklarına ilave olarak.
Kullandığınız tüm modem, akıllı telefon,yönetilebilir ağ elemanları bünyesinde "Kernel" barındırır. Windows otomasyon için bazı sakıncalar içerir.

Örnek:
Bir python betiğinde windowsda çalışıyorsa sonsuz döngü hakkı vardır. Ama Linuxda bir fonksiyonu çağırma sayınız bellidir(Bunun için linuxda class (sınıf) kullanmak zorundasınız. İşleminiz ya sonlandırılır yada ghost olur).

Windowsda donanım ve sistem classlar üzerinde çalışır ve çoğu paylaşımdadır.
Linuxda ise kullanmadığınız tüm şeyleri kapatabilir yada silebilirsiniz(Kernel derleme/yamalama). Bir RTC aplikasyon yapmak için CPU üzerinde iterasyon döndürebilir veya yönetebilirsiniz(Uygulamanın hangi CPU bölümünde çalışacağını belirleyebilirsiniz aynı zamanda bunu sistem için de yapabilirsiniz.).
Haberleşmede minimal gereksinimlere(kütüphane/sistem kaynağı) ihtiyaç duyan bir programı yazarsanız bu size muazzam tepki süreleri kazandırcaktır. Gerçekte RTC uygulama gecikmesi 60 ms kabul edilir fakat bu gecikmenin <1ms olması idealdir.

Hernekadar linuxu ballandıra ballandıra anlatsamda çoğu donanım üreticileri linux sürücüleri geliştirmemektedir. Bu aslanda onların donanımdan ziyade yazılım bağımlılığını dayatmaya çalışmasından başka bir şey değildir.

Umarım birşeylere başlamak isteyen arkadaşlara faydalı olur.
 
Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Sayenizde birçok konuda bilgi sahibi oldum. Çalışmalarımızda hangi şekilde ilerlememiz gerektiği konusunda vizyon kazandırdınız.

İyi forumlar dilerim.
 
Konuya sonradan müdahil olmak istemem fakat @Fluke konuyu çok güzel özetlemiş.Eklemek istediğim bir kaç nokta daha var belki size yardımcı olur.
TwinCAT'i windows'a kurduktan sonra programlama tarafına geçmeden önce bir sınıflandırma yapmanızı ister.Burada işlemci gücünü twincat ve windows'a paylaştırıyorsunuz. Örneğin %70 twinCat %30 windows gibi.Windows tüm sistem dosyalarını %30'luk işlemci gücünde koşturuyor geri kalan kısımda da TwinCAT koşuyor.
İlk olarak twincat işlemini yerine getiriyor daha sonra windows sistem dosyalarını arka planda çalıştırıyor.Yani Windows'ta mavi ekran alsanız bile twincat ile kontrol edilen sistem örneğin servo dönmeye devam ediyor.Bunu ofisimizde test ettik.
Şöyle bir nokta daha var.Bu ölçeklendirmede Windows minumum %20 olabilir.'%20'nin altında windows'ta sistem dosyalarını çalıştıramadığı için sıkıntı yaşanabiliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,906
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst