Endüktif sensörlerle kontaktör sürme

0M42

Katılımcı Üye
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
571
Puanları
56
Konu umarım doğru yerdedir arkadaşlar iki adet endüktif sensörümüz ve iki adet kontaktörümüz var.Şemayı aşağıya ekliyorum ;

8DRaOd.jpg


Sensörlerin önünde hareketli bir parça var bir sağa bir sola sürekli hareket ediyor.Hareketli parça atıyorum her A sensörünün önüne geldiğinde A kontaktörünü çekecek ve çekili tutacak.Daha sonra hareketli parça yön değiştirip B sensörünün önüne geldiğinde A kontaktörünün enerjisi kesilip B kontaktörü çekecek ve çekili kalacak ta ki hareketli parça tekrar A sensörünün önüne gelene kadar.

Sİstemin çalışması bu şekilde sürekli olması gerekiyor.Bu bağlantıyı ne şekilde yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Resimde görülen A ve B start butonu işaretinde olanlar sensörlerin çıkış ucudur.A ve B ler kontaktör birde bunların açık kontakları ve kapalı kontakları var.Açık kontaklar mühürleme amaçlıdır devrede .Kapalı kontaklar ise A çalışırken B nin çalışmaması B çalışırken A nın çalışmaması içindir.A SEN ve B SEN ler ise kullanacığın sensörlere bağlı 2 adet röle.
Sistemin çalışmasını özetliyorum.
A sensörü çıkış verdiğinde A sen rölesi aktif olucak.Aktif olduğunda A rölesinin açık kontağı kapanıp A Kontaktörünün Açık kontağından dolanarak B sensörü görene kadar A kontaktörü çekili kalacak.B sensörü gordüğünde Bsen rölesi aktif olucak ve Bsen kapalı kontağı acılacak A kontaktörü bırakacak.
 
Açıklamanız için çok teşekkür ederim bu gün bağlantıyı yapacağım sonucu buraya yazarım sağolun :)
 
Tam aradığım konu fakat hiç tecrübem yok.Kullanılan parçaları daha detaylı yazabilirmisiniz. mesela kullanılan röle zaman rölesimi gibi. Çok teşekkürler.
 
Bu çizimde, sensör kontaklarına bırer el ıle çalıştırma için paralel sptart butonu baglansa daha iyi olur diye düşünüyorum. Herhangi bir şekilde ortada kaldı. Arıza termık acma, elektrik kesilmesi gibi.arıza giderildikden sonra kaldıgı yerden devam etmesi için start butonuna basılır.
 
Tam aradığım konu fakat hiç tecrübem yok.Kullanılan parçaları daha detaylı yazabilirmisiniz. mesela kullanılan röle zaman rölesimi gibi. Çok teşekkürler.
Siz ne yapmak istiyorsunuz?Kullanılan röle normal röle
 
İlginiz için çok teşekkürler.Sizin yapmak istediğinizi yapmak istiyordum.Ve evet yaptım. anlamadığım mühürleme işilemiydi. o yüzden zaman rölesimi diye sormuştum. sonra bir kaç video izleyince anladım. tekrar teşekkürler. bu arada bu sistem tekstil makinalarında kullanılan vargel sistemi içindi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst