En küçük kontrollor ?

Katılım
4 Tem 2015
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba arkadaşlar ,

Bir projem için mümkün olduğu kadar küçük microcontroller , bluetooth modulu , bataryaya ihtiyacım var. Hangi komponentleri kullanabilirim , öneri sunabilir misiniz ?
 
Mrb Serhan Bey.
Mikrokonrol olarak "arduino micro" veya "arduino nano" kullanabilirsiniz. Modül olarak "HC06 Bluetooth-Serial Modül Kartı" bunu kullanabilirsiniz.
Batarya olarak "Lipo Batarya 11.1V " kullanabilirsiniz. Ancak bu bataryayı arduino'ya direk bağlıyamazsınız. Ayrı bir shield tasarlamanız gerekebilir. Zaten micro ve nano güç girişleri farklıdır. O yüzden onalara uygun tasarım yapmanız lazım. Birde 11 V ile direk besleme yerine 9 V daha uygun olacaktır. Arduinoları bilgisayar dışında direk beslemiyorum. Mutlaka dalgalanmalara karşı koruyucular ve filtre kullanıyorum.
Birde arduino'da herşeyi yapamazsınız. Yapmak istediğiniz projeyi biraz açarsanız ; arduino yeterli gelirmi söyliyebilirim.
İyi çalışmalar.
 
Sıcaklık ölçümü için modül/sensör ne kullanacaksınız?
 
Bunu direkmi bağlıyacaksınız? yani ara bir dönüştürücü kullanmıyacakmısınız? Daha doğrusu filtreleme işlemine tabi tutmadan direk mikrokontrolöre mi bağlıyacaksınız?
 
işte bunları soruyorum aslında ben de nasıl bağlanır vs
 
datasheet'ine göre ya siz devrenizi tasarlıyacaksınız yada hazır modüller var onlardan birini kullanacaksınız.
Mesela K-tipi termokupl kullanacaksanız ;
http://tr.aliexpress.com/item/MAX66.../32579085389.html?spm=2114.010208.8.13.i5JTkL
Şu şekilde bir modül işinizi görür. Ancak hassasiyeti konusunda birşey diyemem. Üzerindeki entegre MAX6675 . Hassasiyeti için datasheeti'ine bakmanız lazım. Ayrıca devre uygun hazırlanmışmı onun içinde yorum yapamam. Mesela Entegre hassas ölçüm yapıyordur ancak uygun devre elemanları ( uygun değerde) kullanılmamışsa hata oranı artar. Bu gibi durumları incelemeniz lazım.
 
Bu devasa birsey bizim projemiz için , algilayicimiz hazir ona göre sistem oluşturmaya çalışıyoruz , en kucuk boyutta
 
Serhan Bey , en küçük modül bu. Devrenin genişliği konnektör kadar. Ondan daha küşük olmaz. Uzunluğuda çok büyük değil. Daha hassas ölçüm yapabileceğiniz entegreler tavsiye edecektim. Ama o entegrelerin kendi boyutu bile bu modülden büyük. Daha küçük bir sistem istiyorsanız: kullanılan modül ve mikrokontroller open-hardware'dir. Şemalarını bulabilirsiniz. Hepsini birleştirip tek bir kartta toplamanız lazım. O konuda da yardım edecek kadar elektronik bilgisine sahip değilim.
Kolay gelsin..İyi çalışmalar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,185
Mesajlar
915,696
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst