Elektronik bi cihaza yardım

aksoy1985

Üye
Katılım
13 Şub 2015
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
38
Konum
Bağcılar
S.a bisorum olucaktı elimde bi cihaz var enerjiyi vkesip açtığım zaman sistem çalışmıyor taki bu kartı anakarttan bağlantısını söküp geri takana kadar bi yol daha buldum sökmeden 5 adet tarnsistör var bunlardan ilk 2 tanesinden birini arka şase kısmını toprak yaptığım zaman şase yapıp kıvılcım çıkıyor sistem çalışırhale geliyor fakat diğerlerinde bi etki tepki yapmıyor aynı transistör diğerleride bu arada şaseye sürekli yaptırırsam üzerindeki power ledi yanışı sönük yanıyor ama sistem yine çalışıyor sorum budur. Acaba transistörmü boZuk yoksa bu transistöre kondansator filan bağlı olan elemanlardan birisimi bozuk başka yolla bunu nasıl çözerim tşkler
 
Tam açıklayıcı değil çıkış voltajları nedir ,kısa devre ettiğin yer neresisir?
 
Bu cihaz ne cihazıdır ? Bu kadar verilen bilgi yetersiz resimlerle destekleyip cihazın ne olduğunu açıklarsanız yardım alabilirsiniz. Diğer türlü yardım alabilmeniz zor.
 
Merhaba Bu kartın bir resmini yayınlarsanız daha iyi olur.Diğer türlü ne söylense çok genelde söyleneceği için size faydalı olamaz.Genelden özele girmeniz şart bu konuda.

Anakarttan sökülen ayrı bir kart (geçmeli) olduğu için yalnızca bu kartın resmi de yeterli olacaktır devre elemanlarını tam görmek için.2 transistörün suni şase oluşturulup tetiklenmesiyle manuel olarak çalışması oluyor,ancak kendiliğinden çalışması gereken işlevinde sorun var anlatıldığı kadarıyla.Bu transistörü tetikleyen devre elemanları veya temassızlıkları (soğuk lehim gibi) yoluyla olabileceği gibi,örneğin devre kartında gözle görülmeyen çatlaklar,vb.çok çeşitli olumsuzluklar yoluyla da olabilir.Kolay gelsin.
 
Ayrıca şunu söyleyeyim yaptığınız işleme kısa devre yaptırmak denir. Kartınız arızalanmadıysa arıza yapma riski yüksektir. Böyle bir işlemi yapmanızı hiç tavsiye etmem. Bu kısa devre bazı elemanları bozabilir.

Sorununuzu dahada detaylandırınız.
 
Cihaz metal dedektörü parçası ilk enerji verdiğim zaman cihazda ekran gelmiyor ve aynı zamanda power ledleri yanıp sönüyor rölesi açıp kapatıyor hızlı hızlı. Bu resimdeki parçayo kablosunu söküp taktığım zaman düzeliyor birde toprak kablosunu kartın şasesine değdirdiğim zaman birşey olmuyor ama ilk baştaki 2 transistör tanesinden birine arka şasesine değdirdiğim zamn düzeliyor sürekli değdirdiğim zaman çalışıyor fakat üzerindeki led sönük yanıyor diğer transistörlerde sıkıntı olmuyor ortadaki transistör modeli farklı diğerleri aynı umarım açıklayıcı olmuştur
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 11

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,462
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst