Prizden prize kablo çekilir mi?

emrah_5353

Üye
Katılım
7 Tem 2012
Mesajlar
41
Puanları
1
Fotoğrafta daha detaylı belirttim.Fotoda görüldüğü gibi bir yer var.Buat koyup 2 ayrı hat çekmek istemiyorum.Bir prizden çıkıp diğer prizi enerjilendirmek istiyorum. 2.prize kettle yani su ısıtıcısı olacak mutfak için.Bu su ısıtıcısı çok uzun süreli kullanılmayacak.Hatta günde en fazla 2 kere toplamda 20 dk....2000watt gücündeki bu ısıtıcı yaklaşık 9A akım çekmektedir.Prizler 10A lik..enerji alınan priz ise LCD TV ve uydu alıcısını beslemektedir.Hem TV yi besleyen hemde 2.prize enerji verip ısıtıcıyı beslemiş olan bu priz herhangi bir tehlike arz eder mi?Buat koymak istemiyorum.Buat önerisi yerine böyle yapmanın bir zararı olup olmadığını söylerseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • tesisat.jpg
    tesisat.jpg
    188.6 KB · Görüntüleme: 322
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sistem aynı anda muhahak çalışacak bu 1.prizin uçları daha çok ısınacak demek tir
.
 
prizin bağlı oldugu sigortaya başka priz veya lamba herhangi bişey bağlı mı ? baglı ise prizin baglı oldugu sigorta hepsini karşılar mı?
sigorta kaç amperlik ? Prize gelen kablo çapı kaç ?

NOT: Mevzuatı bilmiyorum ama yaptıgınız yasal olmayabilir.
 
Kardeşim sen sen ol işin standardından şaşma derim. Yarın tv veya başka şeylere birşey olur sen sorumlu olursun.Üşenme 3x2.5 kablo çekilmişse prizin ayrı ayrı çek. Hem standart iş yapmış hemde prizden prize geçiş in yasal olmadığını uygulamış yarın bir sorun çıksada sorumlusu sen olmazsın. Kolay gelsin.
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Buat koymak istemiyordum çünkü elimde buat yoktu ve uzak bir yerdeydim. Riske girmedim ve buat aldırıp prizlere ayrı 3x2.5 kablo çekerek tamamladım. Böyle basit işlerle kazalara davetiye çıkarmak hiç de doğru değil. Zaten bütün kazalar bu tür ihmaller yüzünden oluyor. Birşey olmaz diyerek hataya düşüyoruz. Hepinize teşekkür ederim. İyi günler
 
buat koymak istemiyordunuz yani tek piriz olsa idi direk sigorta kutusundanmı gelecekti eğer öyle ise ikinci prizin kablosunu birinci pirizin içinden geçirebilirdiniz
 
buat şarttır.
 
Prizler 10A'lik çektiğin akım 2000/220=9A(Yalnız cattle)
1) Prizden prize geçiş zaten olmaz priz terminalleri ek yeri (buat) olarak kullanılamaz.
2) Grup priz koyup ordan alayım desen olmasına olur cattle çalışma süresi zaten kısadır. Ancak 2000w yük için grup prizden enerji almak fişin prize girdiği noktada ileride problem yaratabilir tavsiye etmem.
Yönetmeliğe göre (1 adet priz 300w bir linyeye 7 priz bağlanır) linye yükü 2100w'tır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,672
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst