elektrik projesi metraj çıkarma

Katılım
4 Eki 2016
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
32
bir projenin metrajını çıkarmak sadece kablo hesabı yapmak mıdır, yoksa armatür pano vs bunların hepsinin maliyet hesabı da metraja girer mi, maliyet hesabı işin içinde girerse keşif mi oluyo açıklayabilir misiniz
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
imalatta kullanılacak tüm kalemlerin (armatürler, kolon hatları, şalt ürünleri, panolar vs vs ) birim fiyatları olmadan yapılan çalışma metrajdır.
metraj cetvelinin birim fiyatları ile işin yaklaşık maliyetinin bulunmasına keşif denilir.
 
Bu tamamen size kalmış isterseniz sadece kablo metrajı çıkarabilirsiniz veya armatür metrajını da çıkarabilirsiniz. Ancak bir ihaleye hazırlık aşamasında çalışıyor ve yaklaşık maliyet hesaplamak istiyorsanız projede görmüş olduğunuz bütün kalemleri hesaplamak durumundasınız. Kablo, armatür, sorti, kablo tavası, ups,jeneratör,trafo ,hücre ,topraklama malzemeleri vs projede ne varsa metrajını çıkarmak durumundasınız.
 
çok teşekkür ederim
 
peki elimizde projenin kağıt üzerinde çizimi varsa,dijital hali yoksa uzunluk hesabı 1/50 ölçekli bir projede mesela cetvelle 1 cm için şuna karşılıl gelir diyebilir miyiz
 
1/50 ölçekte 1 cm çizgi gerçekte 50 cm'e denk gelir. ölçekli cetvel kullanabilirsin. ayrıca sadece yatay mesafe ölçülmez düşey mesafeleri de hesaba koymak gerekiyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst