Elektrik Proje Fiyatlandırması ve Detayları

rymonkuzu

Üye
Katılım
12 Tem 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhaba sevgili forum üyeleri;
Ben ufak bir ilçede 5000 m2 bir okulun elektrik proje işini aldım.

1)Bu okulun sadece projesini ne kadara çizmeliyim piyasa fiyatı ortalama ne kadardır?

2)Proje onay işinin evreleri nelerdir (Ne belgelerim olması gerekir+nerelere gitmem gerekir detaylı anlatırmısınız)

3)Proje onay işinde Ne kadar masrafım olur

4)proje onayı için ne kadar ücret talep etmem gerekir?

Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ılk once o okulun tapusu,ımar capı, olması lazım.ama sız yınede hangı sehırde yasıyorsanız o bolgenın tedas ıl mudurlugunde de bılgı alabılrısınız,fiyat konusunde net bılgı veremeyebılırım.metre karesıne gore fıyatlar belırlenıyor bunun la ılgılı de emodan bılgı alabılrsınız.ve sızde ona gore uzerıne fıyat ekler bıldırızsınız. yardımcı olmusumdur inş.saygılar
 
bayındırlık bakanlığının 2009 yılı için belirlediği fiyat listesine bakınız
 
Çok Teşekkürler ama biraz daha detaylı cevaplar verirseniz iyi olur.
 
Sn korkmaz_desing sanıyorum yanlış anladınız arkadaş sadece proje çizip onaylayacak. İmalatta bulunmayacak ve/veya işe teklif vermeyecek.

tamam çizsin projeyi çizdiği için ücret almıcakmı,fatura kesmicekmi, TUS'luğunu yapmıcakmı.Projeyi çizmek ayrıdır taahhütlüğü yapmak ayrıdır.

Fiyat vermesi içinden bakanlığın belirlediği fiyatlara göre verir ve fatura keser (keserse tabi) fiyatı kırar kırmaz orası ona kalmış
 
1)bu okulun sadece projesini ne kadara çizmeliyim piyasa fiyatı ortalama ne kadardır?

2)proje onay işinin evreleri nelerdir (ne belgelerim olması gerekir+nerelere gitmem gerekir detaylı anlatırmısınız)

3)proje onay işinde ne kadar masrafım olur

4)proje onayı için ne kadar ücret talep etmem gerekir?

yukarıdaki konulara madde madde sırasıyla açıklayıcı olarak cevap verecek olursanız
ben ve benim gibi genç arkadaşlarınıza daha iyi yardımcı olursunuz,hemde bu sorum ve cevaplarınız şablon gibi her zaman kalıcı olur.eminimki çoğu kişiler bu cevapları bekliyordur.
Tekrardan teşekkürler...
 
Son düzenleme:
1. 1000 m2 bir yapsatın sadece elektrik, telefon ve yangın algılama projelerinin yaklaşık olarak piyasa şartlarında, 300, 500 lira arası çizilip + onaylatıldığını düşünürsek, ve bu okulda seslendirme tesisatı + ups + data + topraklama gibi şeyleride isteyeceklerini göz önünde alırsan çizim + onay 3000 , 4000 lira arası bu iş için makul olur. Birim fiyatları emodan öğrenebilirsin ama kimse birim fiyattan iş yapmıyo.
2. proje onay merciği neresi? normalde tedaş ve telekom onaylar ama okul inşaatı için eğitim bakanlığı veya müdürlüğüde onaylaması gerekirmi bilemem. SMM belgen olmalı proje müellifi olabilmen için, değilsen çizer bir smm ye imzalatırsın ücret karşılığı. onay merciği tedaşsa projelerini tedaşa, telefon projelerinide telekoma götürmelisin, bir takım elektrik projesinide en yakın emo şubesi isteyecektir. belli bir harç yatırıp emodanda geçirirsin.
3. masrafın olarak emo harcı yaklaşık 5000 m2 için 300, 400 lira civarı bi masrafın olur, bunuda işi kimden aldıysan ondan talep et bence, başkada bi masrafın olmaz.
 
Şimdi okul olduğu için iş biraz değişir. Okul, sağlık ocağı gibi projeler İl Özel İdareden de geçiyor ve idareden geçmesi için daha önce kayıt yaptırmak gerekiyor. Sorduğun sorulara bakılırsa sanırım piyasada proje işinde çalışmıyorsun. Eğer ki gerekli belgelerin de yoksa işin biraz zor ve çetrefilli. Allah kolaylık versin. İyi çalışmalar...
 
arkadaşlar bu konuyla alakalı nebde birşeyler söylemek istiyorum izmirde elektrikçiyim 3000 m2 ilik bir fabrikanın proje çizimi için emo odasına kayıtlı olmadığım için ( teknikerim ieto odasına kayıtlıyım) proje onayı için nasıl yol izlemem gerekir eşsiz bilgileriniz için teşekür ederim saygılarımla;
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,481
Mesajlar
917,934
Kullanıcılar
450,451
Son üye
halilke

Yeni konular

Geri
Üst