Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerinde Çalışma Yetki Belgesi ( E.K.A.T. )

arkadaşlar kimse yokmu bir kaç bilgi almak istiyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
"E.K.A.T belgesi özel kuruluşlarda çalışanlar için,bir defaya mahsus olmak üzere 5 yıl bitiminden sonra tekrar sınava tabi tutulmadan yenilenir.
Resmi kuruluşlar için yenileme işlemine gerek yoktur."
Bu bilgi doğrumu, benim bildiğim resmi kurum da olsa 5 yılda yenileme yapması gerekmektedir.
 
EKAT BELGESİNİ yeniliyen arkadas var mi?
yenilemeye pek önemsemiyorlar galiba,kurs nezaman aciliyor.
bilgisi olan var mi?
 
warsa bilgisi oLan bi dönsün bnm yasım 19 daha meslegi egitim de okuorm Kalfalık belgem war ustalıgı daha alamadım e kart almak istiyorum Kalfalıkda is görürmü acaba sonucda onun üstündede elektirik yazıyor
 
slm arkadaslar ben endüstriyel elektronık mezunuyum ve ekat belgesi almak istıyorum acaba alabılırmıyım ????

slm arkdaşlar ben endustrıyel elektronık mezunuyım önlisans ekat belgesi alabilirmiyım acaba bır bilgisi olan varmı yardımcı olursanız sevınırım.....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar ben yeni geldim gölbaşı eğitim merkezinden sormak istediğiniz herhangi bir sual varsa cevaplıya bilirim aynı zamanda boşda gelmedim hocaların anlattı ders sunularınıda aldım merak eden varsa verebilirim
 
arkadaşlar ben teiş soma eğitim tesisinden mart 2011 de aldım ekatı.
güncel fiyatı eğitim için 3250 tl + çalışacağınız yerde hoca sınava geliyor onun bütün masraflarını kursiyer karşılıyor. oda yaklaşık 500 tl oluyor. toplam 3750 tl.
tedaş ekatı yaklaşık 1000 lira daha ucuz
yatak yemek ve diğer ücretler dahil bu fiyata.

EKAT belgesini kişisel olarak başvurup alamıyorsunuz. ancak tedaş ve teiş iş yetki belgesi olan firmalar arıcalığyla alabilirsiniz.
tedaş kursları farklı illerde var ama teiaş sadece manisa somada eğitim veriyor.
tedaştan alınan ekat belgesi teiaş kurumlarında geçerli değil bende o yüzden teiaş tan tekrar ekat belgesi almam gerekti.
teiaş tan alınan ekat belgesiyle tedaşa bağlı kuruluşlardada çalışabilrisiniz.

5 yılda bir sınav yapıldığı söyleniyor. yalnız buna pek uyulmamakla birlikte bir kurumda çalışanlar için personelin performansına göre eğitim görmesi gerekenlerden seçilerek bir kaçınının tekrar 15 günlük işgüvenliği ve temel bilgiler eğitimine gönderiyorlar. bu söyledğim teiaş içindi.

başka sormak istediğiniz olursa yardım cı olmaya çalışırım.
 
Arkadaşlar Elektrik Öğretmenliği mezunları EKAT veya YGÇB almak zorunda mıdır? Zira ben özel bir şirkette çalışıyorum ve mühendis pozisyonunda sekonder koruma sistemlerini devreye alma görevlerinde bulunuyorum. Henüz başıma bir sıkıntı gelmedi ancak merak ediyorum bilen varsa bilgi alabilir miyim?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,904
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Geri
Üst