Elektrikçilerin Maaşları Neden Düşük?

Elektrik isi maalesef nankor bir istir. Her sey yolunda hiç kesinti yoksa kimse tutupda tesekkür etmez ama bir dakikalık bir kesinti olsun arkandan herkes saymaya baslar....

çok doğru bir yorum
 
20 yıl çalış işi öğren ister tesisat olsun ister teknik bakımdan müşteriye 1. sınıf iş yap karşındakine bunu anlatamıyorsun hem bedenen hem beyin olarak çalışıyorsun proje okuyorsun ki her şey projedeki gibi yansımıyor sahada olay çok farklı boyutlar kazanıyo müşterinin veya iş sahibinin lehine çalışırsın arada kendi bedenini ve beynini yormaktan başka hiç bir şey geçmez eline ay sonu gelir ya maaşını alırken sorun çıkar yada müşteriden paranı 40 naz ile alırsın yaptığımız işi piyasada 2 yıl orda burda çalışıp faz nötürü öğrenip elektrikçiyim diyen arkadaşlarım sayesin dede sağolsunlar dip noktada bir ampülü takmayan adamın işine gidersin ampülünü takrsın gerekli işlerini yaprsın servis ücretini söylersin (20 tl) adama sanki ana avrat küfretmiş gibi gelir bu kadar ucuz bir meslek işte
 
dogru söylüyon nankör meslek calış calış bi karış
 
Meslek nankör değil :) onu bu hallere düşürenler nankör, bende gençlik yıllarımda gurur duyuyordum bu işi yapmakla ama şimdi ele ayağa düştü tabiri az gelir dediklerinizin hepsine katılıyorum piyasada bu işi yapan çok ve ister istemez rekabet oluyor oda işçiliği çok ama çok öldürüyor hurda tel karşılığı bobinaj yapan var.
 
işte bu sebeplerden
ciddi ciddi mesleği değiştirmeyi düşünüyorum
ama o da ha değince olmuyor
 
arkadaslar herkezle paylasıp neden bızle elektrık elektronık bolumu olarak yaymıyoruz bu konuyu gercekten benım bıldıgım 8 kısı var ısını yapmayan 17 senedır hızmet edıyorum patronlara bız neden senede 1 gun iş bırakma eylemı yapmıyoruz ozaman anlarlar belkı sızce bende bıktım valla en ıyı bılen onlar bız bılmıyoruz
 
Malesef ülkemizdeki işletmelerde teknik servis elemanları üretime katkısı olmayan kısacası 2. sınıf personel gibi görülüyor.Arkadaşın söylediği gibi işler yolunda giderse problem yok.Ama bir arızada herkez başına üşüşür.Birde arızayı sen yaratmışsın gibi fırça yersin,malesef böyle.Mühendis arkadaşlara gelirsek benim çalıştığım işletmede (Maaşlarının uygun olmasından dolayı)yeni mezun mühendis arkadaşlarla çalıştım.Tecrübelerimi paylaştım bu arkadaşlar şimdi başka işletmelerde daha iyi ortamlarda çalışıyorlar.
 
Eleman fazlalığı bir tek bizim sektörde mi var? Güvenlik görevlileri fazla değil mi? Muhasebeciler fazla değil mi? vs. Peki biz niye en tabandan ve en ağır şartlarda çalışıyoruz. Sebep bizim sektörde çok fazla küçük firmanın olması , adam bir iş alıyor afadersiniz cebinde 100 lira bile zor çıkar,kuruyor bir ekip hatta mühendis bile tutuyor, yaptığı hakedişten gelen parayla maaşları ödemeye çalışıyor. Ne kendine nede çalışanlarada bir faydası olmuyor. Ücretler düşük diye herkes bende bir fima kurayım derdinde. Bi de ek olarak taşeronluk çok yaygın, taşeronunda alt taşeronu derken işlerin boyutu küçülüyorda küçülüyor. Küçük firmalarda işini devamlı hale getirenlerde çalışan elemanlarda asgari ücrete yakın şartlarda çalışıyor. Mühendislere gelince , onlarda üniversite mezunu diğer meslek gruplarına göre aldığı sorumluluk ve iş yüküne göre kazandığı ücret vede toplumdaki itibarıda hiç iyi düzeyde değil , üniversite sınavlarında her sene daha çok gerileyen meslekte mühendislik olyor zaten. Olayın özü elektrik sektöründe Kurumsal firma sayısının çok olması gerektiğidir.
 
Arıza olmayınca patronlar diyorki elektrikçiler akşama kadar oturuyor,arıza olupta çözüme kavuşunca helal olsun tebrikler bile demiyor.Elektrikçilerin yaptığı iş görünmüyor arkadaşlar ama odasının bi lambası gidince veya bilgisayarı arızalanınca interneti gidince harıl harıl elektrikçi arıyor ama ne yazıkki bunları yapmamıza rağmen yinede kıymetimiz yok. BÜTÜN ELEKTRİKÇİ ARKADAŞLARA SELAM.
 
Bir iş ilanından alıntıdır...

"HEMEN İŞBAŞI YAPACAK KOCAELİ / GEBZE BÖLGESİNDE ; GÖREVLENDİRİLMEK ÜZERE ( SİLAHLI / SİLAHSIZ ) GÜVENLİK KİMLİK KARTI SAHİBİ , DİKSİYONU DÜZGÜN , İKİLİ İLİŞKİLERİ KUVVETLİ , ASKERLİK YAPMIŞ , BOY VEDE KİLO ORANTILI ,22 İLA 30 YAŞ ARASI , 1030 TL MAAŞ + YEMEK + SERVİS + BOLL MESAİ + SSK + YATILI YER + 12 / 24 ( 2 GÜNDÜZ ) + ( 2 GECE ) + ( 2 OFF ) SİSTEMİ İLE VARDİYALI ÇALIŞACAK BAY GÜVENLİK PERSONELİ ALINACAKTIR."

Neden mesleğe bu kadar kafa patlattık yaffff ?
Güvenlik görevlisi olmak varmış... :)
Ne toz duman, ne kir yağ pas, ne pis su...

Neyse... Hem ben mesleğe başladığımda güvenlik görevlisi diye bir meslek yoktu... :)

Bu da bizim mesleğin ilanı... Hem de iyi bile sayılabilir... :)

"Elektrik usta ,yardımcı ihtiyac vardır yemek,SSK , mesai vardır işimiz devamlıdır mesai saatleri 08-18.00 biter 18.00 dan sonra mesaidir hafta ici mesai ucretleri %50 dir pazar mesai ücretleri %50 olup maaşlar 1 ila 5 arasında bankaya hesabınıza yatar.
* ELEKTRİK USTA:1.300-1.400-1.500
* ELEKTRİK YARDIMCI:800-900-1.OOO"

Haftalık çalışma saati 45 saat değil miydi ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,492
Mesajlar
918,021
Kullanıcılar
450,466
Son üye
merevenurrrrr

Yeni konular

Geri
Üst