Ekranlı Motor Kablosu yerli üretim var mı?

hasakin

Üye
Katılım
24 Eki 2006
Mesajlar
53
Puanları
1
Sayın arkadaşlar,
İnverterler ile motorlar veya yumaşak yolvericilerle motorlar arasında kullanılmak üzere iç piyasada ekranlı güç kablosu üretiliyor mu? Ben araştırdım bulamadım. Küçük güçlü motorlarda kullanılmak üzere vardır. Ben büyük güçlü motorlar (mesela 55 kw, 75 kw, 90 kw bir motor) için araştırdım bulamadım. Bazı tesisatçıların ekranlı kablo bulamadığından ekransız normal enerji kablolarını kullandığını gördüm.

İç piyasada ekranlı kablo (bilhassa büyük güçlü motorlar için) üreten firmaları bilen arkadaşlar varsa ve bir makara halinde değil de az miktarda da olsa istenildiğinde bulabilceğimiz adresleri burada verirlerse benim gibi ihtiyaç duyanlara büyük bir iyilik yapmış olurlar.

Mesela; 2YSLCY-J tipi çift ekranlı kablolar, motorları frekans çeviricilere bağlamak için kullanılır ve bu kablolar elektromanyetik uyumludurlar. Üzerindeki ekran, frekans çeviricilerin çalısması açısından herhangi bir parazit oluşturmaz.

Hepinize iyi çalışmalar dilerim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bu konuyu bir türlü uygun bölüme gönderemedim. Medatörden rica ediyorum, ilgili bölüme taşıyabilirmi?
 
NYCY kablolar sizin işinizi görürmü aceba ? Sorununuzun tam olarak ne olduğunu bilmediğim için,sade-
ce sorunuzu cevaplamak için bunu yazdım.Uygulamada,güç kabloları yerine,kontrol kabloları ekranlı kul-
lanılmaktadır.NYCY kablolarda sizin söylediğiniz anlamda bir kılıf var.Umarım sorunuzu cevap verebilmi-
şimdir.
 
Slm,

Bahsettiğiniz NYCWY kablodur.Bu kabloyu türkiye de bir çok firmaya özel olarak yaptırabilirsiniz.

Ayrıca bu konuda iyi fiyatlar veren bir firma ismi vereyim.
Santral elektrik/İstanbul
 
söz konusu kablonun üretim bandına alınması için miktarının ciddi rakamlarda olması gerekmektedir. aksi takdirde nycy (bakır zırhlı enerji kablosu) kablo bulmanız zor olacakdır. miktar ve kesit nedir bu arada?

saygılar,
 
istediğin ebatlarda ki kablolarda ekran var mıdır bilmiyorum ama piyasada metal örgülü tel olarak bulabileceğin malzeme işini görebilir.çok çeşitli ebatlarda kabloları ekranlaman mümkün.....
 
Kablatek de istediğin kalınlığa göre blendajlı kablo bulunmaktadır.Ben 2,5*4 yeni aldım motor kablosu olarak kullanıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,837
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst