Ekrana Kullanıcı Sifresi Olusturma

simoreg41

Üye
Katılım
11 Eki 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar öncelikle merhaba.Bir makina kontrolü için s7-200 plc ve siemens tp 277"6 touch panel kullandım.Bütün sistem arızaları,hataları,sensör bilgileri ekrandan görülebiliyor ve müdehale edilebiliyor.Sadece operatörlerin müdehale etmesi için ekrana kullanıcı adı ve sifre koydum.Buraya kadar sorunum yok fakat hangi operatör ne zaman giriş yaptığını kayıt altına almak istiyorum.Ekrana konulan gizli bir butonla sadece şefin girip kimin ne zaman,kaç defa sisteme giriş yaptığını görmesini istiyorum.Flexible 2007 kullanıyorum.Bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımını bekliyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
simoreg41 arkadaşım çok güzel bir düşünce.bunu plc nin data bloklarında tutabilirsin diye düşünüyorum ne dersin?
Öncelikle kaçtane kullanıcın olucak?
 
Merhaba seromam.İlgin için teşekkürler.Fakat 277 operatör paneli ile s7-200 kullandınmı bilmiyorum.Maalesef o türlü bir haberleşme 277 olanak vermiyor.Sana şöyle bir sorunu söyleyince daha iyi anlayacaksın.s7-200'de gerçek zaman saatini kurmak için 'SBR' bloguna zaman saatini ataman gerkiyor.Daha sonra operatör panelinden I/O field vs. o bilgiyi çekmen gerekiyor.Fakat operatör paneli bu konuda s7-200'ü görmüyor.Bu yüzden data bloklarda işe yaramayacaktır.Benim tek aklıma gelen operatör paneline mmc kart takıp log'larını direkt oraya yazmak.Çünkü dediğim gibi maalesef s7-200'e atanamıyor...
 
hımm Yok arkadaşım daha önce s7200 ile yapmadım sadece bir tahmin yürüttüm.evet dediğin gibi mmc kart ile çözebilirsin hocam bu işi.daha önce hiç kullanmadım ama data log lar bu iş için uygun olabilirmi acaba?yada script ile bir text dosyası atmamız mümkün olabilirmi hocam mmc karta?
 
bildiğim kadarıyla flexible'ın user log sistemi var. yarın daha ayrıntılı bakayım arkadaşlar.
 
Arkadaşlar evet var fakat s7-200'e kayıt yapamayabilir.(yukarıda açıkladım).bu yüzden en uygunu mmc karta atmak gibi gözüküyor.Şehir dışında olduğum için daha bakamadım.Döndüğümde ilgilenicem.
 
sayın simoreg41 audit yazılımını incelemenizi tavsiye ederim. isteğinize bir ipucu ile yol gözterebelir. saygılar.
 
Aynı uygulama s7 200 demi sorun yaratıyor dogru anlamısmıyım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,357
Mesajlar
916,985
Kullanıcılar
450,217
Son üye
hshshjsjsh

Yeni konular

Geri
Üst