easyview ekran ile 16f877 pic haberleşmesi

Katılım
27 Ara 2009
Mesajlar
12
Puanları
1
arkadaşlar picden gönderilen "a" karakteri ile easy ekranda bit_lamp olarak göstermek istiyorum.zannederim bu macro komutlarıyla yapılıyor.bununla ilgili biir çalışması olan arkadaşım varsa yardımcı olabilirse,veya örnek bir çalışması olan varsa gönderebilirse sevinirim.görüş.üzr.byy
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Eğer pic in modbus ı destekliyorsa EasyView de driver olarak MODBUS RTU seçerek haberleştirebilirsin. Eğer pic in modbus ı desteklemiyorsa pic in protokolünü bilmen gerekiyor.
Protocolü biliniyorsa panel tarafında Free Protocol u seçip yazacağın macro ile haberleştirebilirsin.
 
irfan arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkürler.
biraz detaylı anlatabilirsen sevinirim yardımın ve ilgin için teşekkürler...
 
panasonic plc ile haberleşeçek bir cihazın varsa ve bu cihazda panasonic plc nin hazır driver ı yoksa mewtocol açık protokolüne göre seri yoldan cihazınla panasonic plc yi haberleştirebilirsin. Gönderdiğim örnekte easyview panelle panasonic plc nin açık protokol ile haberleştirilmesi yapılmıştır. Easyview Panelin plc driver ları içerisinde panasonic vardır ama biz olmadığını varsayarak mewtocol protokolü üzerinden haberleşmesini macro yazarak yaptık.
WORD dosyasında "SET one bit ON/OFF" başlığının altında Y0 bitini aktif edbilmek için PLC nin portuna %01#WCS Y 0000 1 ** bilgisinin gönderilmesi gerektiğini söylüyor. Onun için panelde macro yardımıyla panelin portundan plc ye bu bilgi gönderiliyor.
Bunları niçin yazıyorum, eğer senin pic in standart haberleşme protokolü modbus ı desteklemiyorsa o pic in haberleşme protokolünü bilmen gerekiyorki haberleşebilesin.
Eğer sormak istediğin başka şeyler varsa özdisan ı arayabilirsin elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,330
Mesajlar
916,740
Kullanıcılar
450,172
Son üye
ismailgurel39

Yeni konular

Geri
Üst