E.İh.'da meydana gelen geÇİcİ aÇmalarin Önleme ÇaliŞmalari

Katılım
8 Ocak 2008
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
39
Amaç: E.İ.H.’da meydana gelen geçici açmaların, gereksiz yere inkitalara neden olmasının önüne geçmek.

Yöntem: a) Öncelikle iletim sistemimizde meydana gelen geçici arızaların incelenerek, sebeplerinin araştırılması gerekmektedir. Ülkemiz değişik iklim bölgelerine ayırıldığından her bölgenin kendine özgü karakteristikleri mevcuttur. Burada iki yöntem değerlendirilecektir.
 

Ekli dosyalar

  • gecici acmaların önlenebilmesi calısması.rar
    1.9 MB · Görüntüleme: 2
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kısmi ve yetersiz bir çalışma. Kötü hava şartlarında özellikle fırtınalarda rüzgardan dolayı meydana gelen arıza ve açmaların engellenmesi, Ağır kış şartlarında bulunan hatların buz yükünün minimuma düşürülmesi ve sisli yörelerdeki hatların nasıl açmasının engelleneceği bu konulara nasıl aydınlık getitirlecek acaba.
 
ilgili yazıyı sayet dikkatli okursanız burada sadece iki tur uygulamadan bahsedileceği belirtilmiştir. Gecici acmaların tabiki çeşitli sebepleri vardır degisik iklim bolgelerine. Burada sadece daha cok raslanılan durumlardan bahsedilmiştir.AYrıca buz yuku vb. durumlarda gecici acma degil sistemde daha cok kalıcı arızalar meydana gelir. Gecici acmalar ile kalıcı acmaların karıstırılmaması gerekmektedir.
 
380 kv sistemde bazı hatlarda tek faz arızalarda tekrar kapama özelliği olan koruma sistemleri mevcuttur.Arıza geçici ise tek faz arızalarda kesiciye aynı anda kapama verdirmektedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst