Duro Led...Aydınlatma işiyle uğraşanlar....

zanzin

Üye
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
32
Puanları
1
120 $ dan başlayan fiyatlarla WallWasher... En az 5 adet

RGB led bar (indoor), metrede 120 adet 5mm led, 1 metresi 55 ytl.En az 30m

Renk kontrol kartları.60 ytl'den başlayan fiyatlar.... En az 10 adet

Bu işle uğraşan arkadaşlar devir artık LED devri,hiçbir firma artık tasarruflu ampulu daha nasıl tasarruflu yaparız diye yatırım veya araştırma yapmıyo,hepsi bu küçük diyot a yönelmiş durumda.Aydınlatma artık LED demek......
Tüm ürünler pcb baskı,orjinal smd lehim,fiyatları karşılaştırın......Sektörde en çok kullanılan ürünlerdir,alırız elimizde kalır diye düşünmeyin,alın satın,kullanın........ ;)Ticaretin ana prensibi alırken kazanın!!!!! ;)
 
kanka ledler aydınlatmada nasıl ii mi bana kuyumcu bi müşterim geldi vitrinmi ledle nasıl aydınlatırız die
varmı sen de aydınlatma imkanımız olurmu olursa nasıl olur
 
katalog filan yokmu resimleri bu led lambaların diğer
özellikleri, ışık gücü falan bende bu konuyu araştırmıştım
doğru düzgün ürün bulamadım. Bu konudaki yazıları incelediğimde
led ler konusunda gelişmelerin sürdüğü yazıyor.

LED'lerin ömürleri

Teorik olarak yapılan hesaplamalar ve deneyler LED'lerden 100.000 saat üzerinde bir süre istifade edebiliceğimizi ortaya çıkarmaktadır. Elektriksel, ısıl kondisyon (soğutma), çevresel etkiler, kullanılan çevre elemanları, kılıfın materyel yapısı vb. etkenler göz önüne alındığında 50.000 saat ve üzeri hizmet ömrü olduğu kabul edilebilir.

LED'lerin ışık verimliliği

Lambaların verdiği ışığın, harcadığı elektrik enerjisine oranı ışık etkinliği h ' dır, birimi ise lumen/Watt'dır.

Biraz rakamlarla konuşmak istersek;

Akkor lambalarda ışıksal verim 12 – 15 lm/W

Halojen lambalarda 18 – 22 lm/W

Kompakt fluoresan lambalarda 60 lm/W

Fluoresan lambalarda 55 – 104 lm/W

LED'lerde durum biraz farklıdır, LED rengine göre ışık etkinliği farklılık gösterir. Örnek; kırmızı en yüksek verimliliğe sahiptir 45 lm/W, sarı 35 lm/W, yeşil 18 lm/W, mavi 8 lm/W civarındadır. Aydınlatmada beyaz ışık önemli olduğuna göre beyaz LED için verimlilik, üretici firmalara göre değişmekle birlikte 18 – 25 lm/W arasında değişmektedir.

Bu verilerle şunu söyleyebiliriz ki LED'ler akkor ve halojen lambalara alternatif olabilmekte ancak fluoresan ve kompakt fluoresan lambalarla verimlilik açısından rekabet edebilecek seviyede değildir. Diğer taraftan ışık verimliliğinde çok hızlı gelişmeler olmaktadır. 2008 - 2010 yıllarında beyaz LED'te verimliliğin 50 – 70 lm/W değerlerine ulaşması beklenmektedir. LED üretici bir firmanın deklare ettiğine göre, laboratuvar ortamında kırmızı ışıkta 108 lm/W değeri yakalanmıştır.

LED ışık değerleri konusunda dikkat edilmesi gereken bir konuda ışık açılarıdır. LED'ler yönlendirilmiş ışık oldukları için ışık değerleri, cd (candela) veya mcd cinsinden verilmektedir. Işık açıları düşük tutularak yüksek candela değerleri telaffuz edilmektedir. LED seçiminde değerlendirme yapılırken bu konu dikkate alınmalıdır.
 
selam bız bı kaç kuyumcunun vıtrınını lede çevırdık super oldu elımdede kendı uretımım 350ma 700ma 1 amper olmak uzere super pıc controllu surucu devreler var çok yakında pıyasayaada surucem 12 24 dc çalısabılıyor yada 12- 18 ac de sorunsuz çalısıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,839
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst