DC motordan en verimli şekilde elektrik üretmek için nelere dikkat etmeliyim

Katılım
28 Ağu 2016
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
29
Konum
İstanbul
DC motorların dışarıdan bir kuvvetle döndürülünce elektrik ürettiğini biliyoruz.Üretilen elektriğin motorun dönme hızıyla doğru orantılı olduğunu biliyorum ve başka neye bağlı olduğunu bilen varsa yardım edebilir mi?
 
Dc motorla elektrik uretmeyi dusunuyorsaniz motorun etiketindeki calisma devri dusuk olanini seciniz. Mesela

24 volt 2800 d/d bir motordan enerji ala ilmeniz icin teorik olarak 2800 devire cikmalisiniz. O yuzden dusuk devirli bir motor bulunuz.

Ayrica motordan ne kadar guc almak istiyorsaniz watt i ondan daha buyuk bir motor seciniz.
 
Eğer yapacağınız projede çok yüksek voltajlara çıkmayacaksanız pratik olarak DVD-VCD de cd'yi döndüren motoru önerebilirim.Şekli normal motordan biraz farklı daha geniş fakat daha kısa basık-bastırılmış gibi duruyolar.Ben bu motorda orta devirde çevirdiğimde stabil olarak 20/30 arasında hatırlayamadığım bir değer almıştım. Son sınırını görmek için devri arttırdığımda 60V 'a kadar çıktı ama tabi kendisi sonrasında çok yaşamadı çünkü içindeki kömür fırçalar çok deforme oldu.Dediğim gibi amacınız çok fazla yüke çıkmak değilse pratik olarak bu motoru önerebilirim.
 
Simdi elektrik uretmekten elektrik uretmeye fark var. cdrom motoru ile anca bir kac led yakabilirken daha buyuk motorla daha fazla guc elde edilebilir. ama ikiside adi elektrik uretmektir.
 
O zaman bir bisiklet dinamosu kullanın.

21705180.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,405
Mesajlar
917,330
Kullanıcılar
450,311
Son üye
AYHAN2016

Yeni konular

Geri
Üst