data blok taşıma yardım

trona

Üye
Katılım
7 Ocak 2010
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
44
arkadaşlar merhaba
Sizlerden acil yardım rica ediyorum .Benim ilk defa yapmaya çalıştığım bir makina uygulamam var. makinamın girişinde yana yana 1cm aralıklarla konumlandırılmış 60 adet algılama sensörüm var bu sensörlerdeki 1 ve 0 konumlarını her bir tetikleme sinyalinde bir registerin içerisine atıcam bu reisterdende bir sonraki registere atacağım yaklaşık bu işlemi 6000 adet registere yapmam gerekiyor.kısacası her puls geldiğinde ilk registerler sensör bilgilerini okuyacak her registerde bir önceki registerin bilgisini alıcak.bu işlemle sensölerin altından geçen cismin şekil bilgilerini enkoder sinyali vasıtası ile konveyyör hareketi ile ileriye taşımayı planlıyorum bunun bir yolu varmı. yanlış anlamayın hazır bir program istemiyorum verebileceğiniz basit bir gidiş yolu bile işime yarar.:confused:
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba

Plc yi programlama da hangi editörü kullanıyorsun o editöre göre bir örnek göndereyim
 
Merhaba aşağıdaki linkten örnek programı indirebilirsiniz.
Umarım yardımcı olur
 

Ekli dosyalar

  • data_index.rar
    20.3 KB · Görüntüleme: 3
sayın panasonıc destek istediğim tam olarak buydu yardımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.
 
sayın panasonıc destek bu konu ile alakalı bir soru daha sormak istiyorum.bu programda sensörden alınanan verileri kaydetiğimiz dataları bir tablo gibi hayal edicek olursak

örneğin dto......dt3
dt4......dt7
dt8......dt11
.
.
.
dt4000...dt4003

tabi bu data tablosunun başlangıç adresi ıx değerine göre değişecektir.
benim sorum şu; Bu tablonun 4 wordden oluşan satırlarını soldan sağa doğru veya sağdan sola doğru beli bit bloğu şeklinde sorgulamak istiyorum.Bu bit bloğu 5 bit veya 6 bit olabilir.Örneğin en soldan başladığında en soldaki 6 biti sorgulyacak tetikleme sinyali geldiğinde ise bu 6 bitlik blok bir bit sağa kayacak her tetikleme sinyali geldiğinde bu işlem tekrarlanacak.Satırın en sağına geldiğinde bu işlem sola doğru devam edecek. bana bu problemle ilgil gidiş yolu gösterirseniz sevinirim.
 
Merhaba trona


Bir proje üzerinde çalıştığımdan senin soruna bir kaç gün gecikmeli cevap vereceğim kusura bakma umarım formdaki diğer arkadaşlar sana yardım edebilir.

iyi günler
 
Merhaba Trona

Aşağıdaki linkte işine yarayacak fonksiyonları açıklamalı olarak yaptım.Umarım faydalı olur kolay gelsin iyi günler
 

Ekli dosyalar

  • DATA_BIT_FONKSIYON_PAR.rar
    38.4 KB · Görüntüleme: 2
teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,380
Mesajlar
917,132
Kullanıcılar
450,261
Son üye
frappuccinot

Yeni konular

Geri
Üst