Dalgıç Pompa Sıvı Seviye Rölesi

osmosis ' Alıntı:
hocam, 96 numaralı ucu önce termik rölenin bobin ucuna termik rölenin diğer bobin ucunu kontaktörün bobin ucuna bağlasak da olabilir mi?
edit...


osmosis kardeşim,

Aslında böyle bir soru yok, neden yok derseniz ?

1.) Şemada kullanılan termik rölede, bobin olmaz.
2.) Termik Rölede " 95 > 96 " Normalde kapalı , " 97 > 98 " Normalde açık kontaklar bulunur. ( Güç Devresindeki Kontaklar hariç. )
3.) Termik rölenin " 95 " > nolu kontağına faz bağlanır, >" 96 " çıkış kontağı, kontaktör bobinine bağlanır A1 veya A2 farketmez . Bu bağlantı şeklinin başka türü yoktur.
4.) 97 > 98 Normalde açık kontaklar ise, motorun aşırı akım çekmesi veya zorlanması v.s durumunda, kontakları konum değişir, sesli veya ışıklı ikaz veya varsa yedek motoru devreye sokması amacıylada kullanılabilir.


Ayrıca çizim ve anlatım için Sayın ŞEF ' e teşekkür ederim...


Saygılar.
 
Sayın ReiS !
Ben yazıyı geç farkettim ve cevap veremedim. Bana sorulan bir soruya cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Böylece sizin değerli bilgilerinizden birçok arkadaş yararlanıyor. HOŞÇAKALIN
 
anladım reis, sağol aslında benim kafamdan geçen şuydu termik rölenin normalde kapalı uçlarını kullanıp olası bir arıza anında termik röleyi devreden çıkararak motora giden üç fazı kesmek, ama tabiiki termik yapısı itibari ile termik-manyetik hareketle kontaklarının konumu değişiyor, sizin de dediğiniz gibi bobin ucu yok, ilginiz için hem Şef'e hemde size teşşekkür ederim.
 
S.A SIVI SEVİYE RÖLESİ OLMADAN KUYUDAN DEPOYA NASIL SU BASABİLİRİZ İLK DEFA YAPTIM ŞAMANDIRA VAR FAKAT DEPODA SIVI SEVİYE ELEKTRODU YOK ŞAMADIRA UÇLARINI KISA DEVRE YAPINCA ÇALIŞIYOR AMA
ŞAMANDIRAŞARI DEVREYE SOKUNCA ÇALIŞMIYOR YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
 
Syn ŞEF bu şemayı tekrar ekleyebilir misiniz ?
 
Arkadaşlar !
Sitemizin formatı değişince şemalar da gitmiş. Tekrar yüklüyorum.
 

Ekli dosyalar

  • SSR YILDIZ-ÜÇGEN.jpg
    SSR YILDIZ-ÜÇGEN.jpg
    90.2 KB · Görüntüleme: 253
Bu da kumanda devresi.
 

Ekli dosyalar

  • SSR YILDIZ-ÜÇGEN 001.jpg
    SSR YILDIZ-ÜÇGEN 001.jpg
    93.6 KB · Görüntüleme: 233
çok teşekkürler şef. gerçekten verdiğin bilgilerle bizlere çok destek oluyorsun.
 
panoda sıvı seviye rölesi arızalanırsa devre üzerinde hala duruccak ama direklicez nasıl direklenir sıvı seviye rölesi pek anlamıyorum soruda hata olabilir kusura bakmayın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst