Cok acill

Gökhan55

Üye
Katılım
9 Eki 2015
Mesajlar
52
Puanları
1
Yaş
38
Selam arkadaslar jeneratör elektrik vermiyor bir barakanın ışıkgını yakıyor sadece 220 v 280 benzinli...benim kayınbirader frezbi çalıştırdı aşırı yük bindir di buna ondan sonra elekrik gelmiyor..motoru son güce kadar çalıştırdığım Zaman cok az lambada kızarıklık oluyor..jeneratörü çalıştırdığım da küçük pano var üzerınde V yazıyor o çubuk hep aşagıda gücünü sonuna kadar açtığımda cok az bırsey artıyor..jeneratör sigortalı benzınlı...arkadaşlar sorun nedir Nasıl çözmem lazım bu işi yardımcı olursanız sevınırım...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kontrol kalemi veya ölçü aleti yok mu elinizde V yazan gösterge Voltmetre dir.Aşırı yüklenme varsa sigortası vardır jeneratörün üstünde onun atmış olması lazım aksi takdirde dinamoya zarar vermişse işin zor ama jeneratör çalışırken işi bilen biri kontrol etmeli
 
Sigorta atmıyor fişi prize takıyorum jeneratöre son gücüne kadar zorluyorum lambaya cok cok az ışık geliyor..jeneratörde hıcbır hasar yok cok güzel çalışıyor ama işte V gücü hep minimum da..kontrol kalemıyle jeneratörün prizinden baktım elektrik yok...
 
jeneratör uyartım yapmıyor ya da uyartım sargıları arızalı olabilir. Son gücünde aldığın o küçük voltajı büyük ihtimalle artık manyetik alandan alıyorsun.

**tt ile mobilden yazıyor...
 
Yani voltaj regülatörü bozuk olabilir mi??
 
Şimdilik hiç bir şey söyleyemem. Mantık üzeri uyartım sistemi dedim. Uyartım sisteminden DC voltaj alınabiliyor mu? Uyartım gücünü sağlayan kaynak yeterince gerilim sağlıyor mu? Eğer bunlarda herhangi bir sıkıntı yok ise voltaj regülatöründe problem olabilir. Ana sargının yanması dahi bu şekilde çalışmaya sebep olabilir. Tabi hepsi birer varsayım. Sizin yapabileceğiniz şey bunları teker teker ölçerek kontrol etmek.
 
Dediğin gibi olabilir evet..eywallah sağol.
 
Jeneratörü sisteme bağladığında Şebeke nötrünü kesmeyi unutma. Panodan şalteri kapatırsın sadece faz kesilir ama nötrün şebekeden direk gelir. Jeneratörün her iki çıkışında da faz vardır. Jeneratörü sisteme bağladığında çıkışın biri şebeke nötründen işletme toprağına gider. Bana göre sorunun kaynağı budur.
Uzun lafın kısası jeneratörü bağlamadan önce şebeke girişindeki sigortan nötr kesmeli olsun !

Dediğimi uygula sonucuda bizlere bildir.

Barakaya şebeke elektriği gelmiyorsa başka o zaman diğer mesajlardaki yorumlara bak.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,253
Kullanıcılar
450,076
Son üye
Trprime_16

Yeni konular

Geri
Üst