chiller ci ark. yardım

mert1800

Üye
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar oncelikle ilginiz icin cok tesekkur ederim
simdi sorunuma gelince: konferans salonu ve dersliklere calısan sagutma chiller isitmayıda kazan ile yapan 2 adet havalandırma(havalandırma isteminn icinde bulunan evap sayesinde aynı su ile isıtma ve sogutma yapmakta) ve 1 ad. fan coil unitelerni besleyen sistemimiz bulunmaktadır.konferans salonu sadece havalandırmann 1 tanesini kullanmaktadır diger havalandırma ve fan coil ler derslikler icin calısmaktadır. Bu unt. gidis ve donus olmak uzere 2 ayrı kollektörunden baslenmekte bu sartlarda hep isitma yada hep sogutma istendiginde sistem sorunsuz cakısmakta.
Simdi bizden istenilen dersliklerde isitma ihtiyacı devam etmekte iken konferans salonu 24 c geldi ve durdu isi ihtiyacı ancak iceriye 600 kişi girdi ve spotlarda dev. girince salon 30 c. oldu ve isi yukselmekte bu durumda sadece konferans salonuna calısan havalandırmann sogutma olarak dev. girmesi gerekmektedir. Bi nevi split klimalarda olan auto ozelligindeki gibi ortamı 24 c. tutması istenmektedir.
Evet sorunuma gelince mekanik ksımda pek sorunum yok tesisatta yapılacak ufak degisiklikler ve 1 adet 3 yollu vana ile sorun cozulecek gibi anacak bina otomasyon sistemleri hakkında pek bilgim yok elektiriksel bilgim yeterli ancak hangi cıhaz en uygun olur yada hangicihazı baglamm gerekir bilmedigim icin karasız kaldım. Sizlerin bukonuda bilgilerinizin cok fazla oldugunu bildigim için oncelikle siz dostlarıma sormak istedim. İlgi gosteren tüm dostlarıma tekrar tekrar tesekkur ederim saygılarımla...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Dostum Merhaba...

sisteminiz ortak kollektor seklınde calısmakta anladıgım kadarıyla.
Kollektordekı suyunuz sıcak ıse ısıtma soguk ıse sogutma yapmaktasınız...
bunun dısında bır secım ımkanınız yok gorunuyor...

ek tesısat ve 3 yollu vana ıle bu sorunu cozemezsınız ... 3 yollu vana ve 3 borulu sıstem vardır uygulamada ama verım alamazsınız.donus suyunuz ısıtma suyuyla bırlesecegı ıcın...

mevkınız neresıdır bu konuda tesısatı gormeden cok detaylı bılgı veremem ama sozunuze ıstınaden soyleyecegım bu tur uygulamalarda ısıtma ve sogutma dıye ıkı adet kollektor olusturulur ve santral serpantın sıstemı buna gore cıftlı secılır. sızde halı hazırda sanıyorum tek serpantınlı sıstem oldugunu sanıyorum yapılabılecek en makul olay yıne ıkı kollektor olusturup bırı ısıtma bırı sogutma hatlar paralel olacak.ısıtma ıstıyorsanız onun vanaları acılacak sogutma kollektorune gıden hatlar kapatılacak seklınde ....

Otomasyon konusuna gelınce yıne sıstmınız hakkında detay olamdıgı ıcın ne eklenebılır ne yapılabılır bılmıyorum sıemens yada baska tur bı basıt otomasyon mu var bılmeden soylemek zor... ..

foruma cok ugrayamıyorum bana ulasmak ıstersenız pm yada maıl ılede ulasabılırsınız

Kolay gelsın ıyı calısmalar dılerım
 
merkezi klima sistemleri yada fan-coil sistemi ile ,mahallerde konfor sıcaklığı istenildiğinde ;
bu tür cihazlarda çift serpantin kullanılması gerekir.1. serpantinden ısıtıcı akıçkan(sıcaksu) dolaştırılır, 2. serpantinden de istek doğrultusunda soğutucu akışkan dolaştırılır.mahalde ısıtma istendiğinde kumande sistemi ısıtıcı akışkanın sistemde dolaşımını sağlar,soğutma istendiğinde de soğutucu akışkan devreye girer.
bu tür yerlerde ısıtma soğutma sistemi ihtiyaç halinde kullanılma üzere hazır tutulur.
sizde probleminizi çözebilmeniz için cihazlarınıza 2 . serpantin ilavesi yapmanız yada çift serpantinli cihazlarla değiştirmeniz gerekmektedir.
 
Thermostatik vana ile sıcaklık set edilir işiniz çözülür.proje yollarsanı revüze edebilirim.plc yardımıda alına bilir veya en basit olarak basit bir termostatla olur
 
tüm cvp veren ark. cok cok tesekkur ederim sorunumu siemens rlu 232 kullanarak dıs hava ile cozdum dısarıdan gelen taze hava yetti. tesisatta dada degişiklik yapmama gerek kalmadı tum arkadaslarım cok saolun...... =))
 
sistemin ,dış hava çalışırken, kışın tesissatını da dondurma !
 
3 yollu vana ve otomasyon sistemi kullandım şu an afrikadayım ve kullandım memnunum tavsiye ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst