C programlama mı yoksa Visual basıc mı

matlab hakkında neler düşünüyosunuz?
 
Çok uçurum yok aralarında ama mesela biz vB görüyorduk geçen yıl pek de detaya girdik sayılmaz ama bu yıl c++ , c# görüyoruz c# en kapsamlı olan nesne yönelimli programlama dili olarak gösterilse de piyasada hala javacılar var bu nasıl bir tezatsa =) zaten java da vB'in kardeşi gibi ama bence ne yapmak istediğine bağlı ona göre seçin programlama dilini c++ daha somut şeyler yani robotik durumlar için kullanılır sağlamdır c# web programcılığında kullanılıyor daha çok bunlar benim kıt kanat tembel öğrenci bilgilerim tabiki ama programlama çok kolay bişi diil allah yardımcınz olsn =)
 
visual basc görevi tam olarak neydi
 
bence başlangıç için visual basic.net iyi olur, daha sonra c# öğrenirsin
 
c++ tabiki üstelik c çok kombine bir veritabanı hazırlayacısıdır. bir çok dili c altında kullanabilirsin. üsetelik algoritma üretmede c en iyilerindendir pascalda yada visualda kullandığın komut dizisinin çoğunu ve daha geniş kapsamlısını taşımaktadır. görsellik ve grafik tabanıda çok iyidir.. yazdığın yazılımı başka bir bilgisayarda kullanmak için ayrcı c ye ihtiyaç duymadan hexa desimalden exe ye compile edip kullanabilirsin.
 
Hangisinin daha kolay olduğu okuluna, dersi veren hocaya, müfredata bağlı; dersi daha önce almış kişilerle konuşmanı tavsiye ederim.

Normal olarak Basic, C'ye göre daha kolay bir dildir. Fakat Visual Basic deyince Windows programlama anlaşılır, yani Basic dilinin safi kullanımı değildir. Mesela git herhangi bir Visual Basic kitabı al, tuğla gibidir en az 1000 sayfa. Bu yüzden dersin içeriğine bak diyorum, müfredatını incele. Visual Basic adı altında belki sadece Basic öğretip geçiyordur.

Bir elk. müh olarak mezun olduğunda gerçekten işini yapmak istiyorsan C tabii ki daha hayırlıdır.
 
c yi tavsiye ederim bende.. kendi öğrenmek istediğin için ise iyi anlatımlı bir kitap eşliğinde çabalamanı tavsiye ederim.. iyi çalışmalar
 
bu sorunun tek cevabı yok onlarca cevabı var yapmak istediğin şeye gore değişir c ile masaustu gui app ler yapman çok zor ama vb.net ile yapabilirsin pascalada soz dizimi yakındır.ancak ilerde embedded sistemlerle ugraşacaksan c ogren...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,486
Mesajlar
917,968
Kullanıcılar
450,459
Son üye
mustafasevimli51

Yeni konular

Geri
Üst