bukadari fazla tesadüf

karamuk01

Üye
Katılım
10 Ocak 2011
Mesajlar
24
Puanları
1
okuduğum kaçak akım arızalarından sonra yazmaya karar verdim bunu. geçmişte yaptiğim villalarin birinde hemen hemen bütün aydnlatmalar prizler takılmş testleri yapilmiş sorunsuz çalişmaktaydı. fakat mutfakdaki dolaplardan birinin kapağ sert kapatlnca kaçak akım atiyodu. şaşip kaldım ve bir süre gapirsedim ve aramaya başladim bişekilde skntılı olan kabloyu bulduktan sonra başladim takip etmeye çikan sonuç benim güzel marangozlarim öyle bir yerden delik delmişlerki benim borumun tam ortasindan vida geçiyo kapata sert kapanınca nötr ve toprak temas edip kaçak akımı attırıyo. burdan çok kısmetli olmduğumu çikardim:)
 
daha dün benzer bir durum benim evde oldu .evi tadilata aldım asma tavan için delik delerken tamda barunun üzerinden delmişim.vidayı salladım caat kaçak akım açtı.
allah allah derken aklıma geldi.. heee boruyu deldik dedim kendi kendime.
bizde kısmetliyiz anlaşılan....
 
benimde denk geldiğim arıza var. marangoz perde korneşi monte ederken tavandan geçen elektrik borusunu delmiş faz ve nötr kablosu yaralanmış. bunun üzerine marangoz korneşi biraz daha öne monte edmiş. arıza bitmiş. fakat zamanla tavan su akıtmaya başlayınca o borudan içeriye su giriyor ve sigortayı attırıyor. olayın tuhaf tarafı ise kontak esnasında su buharlaşıyor sigortayı açtığımızda belli bir süreden sonra (su birikince) sigorta atıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,962
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst