buderus kombi arzası

cgulhan

Üye
Katılım
2 Ağu 2008
Mesajlar
49
Puanları
1
arkadaşlar budarus kombide benim sorunum su sogukken basınç normal su ısındıkça basınç yükseliyor. kombi su atıyor. kombiyi su sogukken basıncı düşük tutarak idare ettirmeye çalışıyoruz. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.
şimdiden teşekkürler, saygılarımla
 
Maksimum su basıncı 2-2,5 bar olması lazım evet su ısınınca genleşerek dışarıya çıkıyor su basıncınız normal ise genleşme tankındaki mebran arızalıdır onu değiştirirseniz sorun halolur(ayrıca emniyet ventilinide kontrol etmenizde fayda var oradanda bu sorun olur)
 
verdiğin bilgi için teşekkür ederim. İ.halilercin arkadaş su basıncın normal ise demişsiniz. su ısınınca basınç yükseliyor. 3 bar ve üzerine çıkıyor ve haliyle emniyetten su atıyor. emniyetin arzalı olduğunu sanmıyorum. mebran olabilir. benim merak ettiğim. kombi önceden soguk suyu 2 bar basıyorduk su ısınınca basınçta herhangi bir değişme olmuyordu, şimdi su ısınınca basınç yükseliyor. bunun sebebini araştırıyorum.

saygılarımla
 
tek ihtimal kalıyor oda mebran delik ve ya yırtık.basınç artması değil genleşme olmaması suyu tahliye ettiriyor
 
Son düzenleme:
genleşme tankında 1 bar basınc olması gerekıyor.
basınç olmadıgı için bunu yapar
 
merhaba. özel mesaj yazamıyorum o yüzden buraya yazyorum.
''demirdöküm - nitron'' model kombim F-5 (hava akış problemi) arızası sık sık veriyor. sonra kendiliğinden düzeliyor..
servis geldi kart arızalı dedi,kartı değiştirdi fakat emin değil.. 1 gün böyle kalsın sorun çıkmazsa yeni kart kalır dedi.
fiyatı 320 TL.

sakarya- izmit- yada istanbul'da kartı tamir yaptırabilecegim tavsiye edeceginiz yer varmıdır ve garantilimidir ?
 
arkadaşım kombinin içinde genleşme tankının üstünde bir sibop var lastik sibobu gibi ona bas içinden su gelirse mebran patlak tank değişeçek demektir biraz hava gelirse havası kaçmıştır hava basman lazım yanlız tesisattaki suyu boşaltmadan havayı zor basarsın kolay gelsin.
 
selamlar
genleşme tankı havası bitmiş.
3 bar emniyet valfinden suyu boşalt ve tanka 1 bar hava bas normale döner.
 
yardımcı olan arkadaşların hepsine teşekkür ederim. saygılarımla
 
selam arkadaşlar benim buderus fc marka kombim var onun oda termostatı (enerjimetresi )arızalı sanırım çünkü çalışması düzensiz yüksek derecede çalışıyor algılamıyor dengesiz çalışıyor.onun yenisini bulamadım acama kart tamiri yaptırabilirmiyiz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,067
Kullanıcılar
450,039
Son üye
mustafauzun29

Yeni konular

Geri
Üst