bu tesisat kompanze istermi

Katılım
13 Kas 2009
Mesajlar
252
Puanları
1
tamamı elektronik balanslı 400 ad 70 waat metal halide ampullü spot olan bir yerde kompanze olurmu
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Onca balastın üreteceği endüktif etkiden dolayı ben evet diyorum. Bir iki gün endeks değerlerinizi alın sonuçlara göre kesin bir yargıya varılır.

Edit: Evet baktım şimdi elektronik balastlar endüktif akım çekmediğinden dolayı ekstra bir kompanzasyona gerek yok. Kapasitif etkisi çok büyük olursa da şönt reaktör kullanılmalı.
 
Son düzenleme:
Onca balastın üreteceği endüktif etkiden dolayı ben evet diyorum. Bir iki gün endeks değerlerinizi alın sonuçlara göre kesin bir yargıya varılır.

elektronik balastlar kapasitif etki meydana getirir diye okumuştum forumda daha önce.
 
sanırım aşırı kompanzasyon yüzünden şönt reaktörlü bir tesis kurmanız gerekecek.
 
Merhabalar sayın Hakan Önder;
Öncelikle sorunuzun cevabı evet,sisteminizin kompanzasyona ihtiyacı vardır.Klasik sistem kompanzayon yerine reaktör ağırlıklı kompanzasyon yapmanız gerekli.
Sisteminizdeki kullanım şekline göre belki bir kaç kademe kullanmanız gerekebilir.Şöyleki 400 adet ampül aynı anda hepsi birden devreye girmiyor ise,kaç grup halinde devreye giriyor ise o grubun değerini karşılayacak kadar reaktör bağlamanız gerekecektir.
Kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,371
Mesajlar
917,077
Kullanıcılar
450,244
Son üye
halilsezen

Yeni konular

Geri
Üst