bu kadar küçük ve hassas kompanzasyon nasıl yapılır

nasıl ayrı ayrı
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba,

Karmet olarak ürettiğimiz EKM22.5 modelini önerebilirim, her fazı ayrı düzelten (monofaze) ve yine her fazda beşer adet tristör ile 0,25 kvar ile 4 kvar arasında kondansatörleri binary olarak 20 ms hızında devreye alan veya çıkaran bir sistemdir, ayrıca her kondansatör önünde 189 Hz harmonik filtre mevcuttur. Harmonik filtre hem akım sınırlayıcı hemde harmonik bastırma yapar. Çözüm garantili..
Saygılar

arkadaşlar merhaba;

upslerin ve elektronik cihazların bulunduğu bir servis binasının kurulu görünür gücü 30 kVA olarak verildi (50 kVA trafo mevcut), mevcut cos fi değerini 0,8 gibi düşünüyoruz.

Burası için kompanzasyon sistemi çözümü arıyorum, ama önceliğim cihazların sağlığı açısından harmonikleri filitreleyebilmek ve voltajın kalite ve stabilitesi.

şimdi görünürde 20-25 kVAR lık bir kompanzasyon yeterli fakat, ben olabildiğince kademeleri düşürerek hassasiyeti arttırmak istiyorum, örneğin 1 kvar lık kondansatörü harmonik filitreli şeklinde kullanmak istiyorum.

bu aklımdan geçen çözümü ne kadar doğru ayrı bir konu am pratikte de gerçekleştiremiyorum çünkü, belli başlı firmaların, sch elk, siemens, abb bu çözüme uygun kondansatörleri yok

sizce ne yapmayalım, çözümüm doğru mu??
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,336
Mesajlar
916,798
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst