Bu hat nasil cekilmeli

dolevo

Üye
Katılım
24 May 2014
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba arkadaslar,

Ekteki resimdeki gibi bir hat cekmem gerekiyor. Kisaca anlatayim.
Bu hat, bodrum katinin aydinlatmasi ve prizleri icin. Dolayisiyla elektrik panosonda bu hat icin bir tane 16A ve bir tane 20A lik iki tane otomat koyacagim. PVC boru ile hatti bodruma kadar getirecegim ve bu PVC boru hattindan bir tane XVB 3G2.5 (prizler icin ve 20A ya baglanacak) ve bir tane de XVB 3G1.5 (aydinlatma icin ve 16A otomata baglanacak) kablo gecirecegim. Buraya kadar asagi yukari hersey tamam. Cikis yolu bulamadigim nokta ise, aydinlatmanin dugmesi cekecegim boru hattinin oldugu duvarin diger tarafinda kaliyor. Bu plani yaparken bir tane T boru kullanip duvarin arkasindan dugmeye gecip oradan geri gelmeyi planliyordum ancak T boru daha kullanilmiyormus. Tabii ki duvarin dugme tarafindan asagiya kadar yeni bir hat cekebilirim ancak bu iscilikten kacmak istiyorum. Var midir bunun guzel bir cozumu? Ya da bu is nasil en guzel sekilde yapilmalidir?
Tesekkurler.
 

Ekli dosyalar

  • bodrum_elektrik.png
    bodrum_elektrik.png
    25.1 KB · Görüntüleme: 58
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Resim olursa belki fikir cikabilir fakat yeri gormeden varsayimlarla bu sekilde kimse yardimci olamaz size..aydinlatma icin 6-10 amper, priz icin 16 amper otomat kullanmaniz gerekir.
 
Lamba erişilir yükseklikteyse eski abajurlarda duy üzerinde buton olurdu veya çekmeli bundan taktın mı sorunun kalmaz.
 
Lamba erişilir yükseklikteyse eski abajurlarda duy üzerinde buton olurdu veya çekmeli bundan taktın mı sorunun kalmaz.

Olmaz cunku bu dedigim gibi bodrumun elektrigi. O karanlikta oraya inilip sonra duy veya buton aramak olmaz. Zaten o dugme daha bodruma inmeden onceki merdivenin basinda.
 
boru çekilmediyse sıvaüstü tesisat ile halledebilirsin. hem girişe hem de duvarın arkasına vavien koyarak çözülür.
 
sensörlü lamba koy insan girince yansın çıkınca sönsün bodrum çok kullanılan bir yer değil diye düşünüyorum çıkıştada lambayı söndürdüm açık bıraktım derdi olmaz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,185
Mesajlar
915,696
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst