Bobinaj işi bitti mi?

el_emek

Katılımcı Üye
Katılım
19 Eki 2008
Mesajlar
617
Puanları
56
bobninaj işine yoğunlaşmak isteyen bir arkadaşla ilanlara bakıyorduk. bol miktarda elektrikçi arayan firma var ama bobinaj ilanı sadece bir tane anadolu yakasında bulabildik avrupa yakasında ise hiç yok. firmalarda bobinajcılık bitti mi gerçekten.
kendi atölyesi olan bobinajcılar hariç yani.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Artik biz de sosyete olduk. Biraz da sartlar zorluyor.

Otomotiv endustrisinde araclar lux, daha guvenilir oldular. Aracimiza bir dunya para vermissek bire ona bakmayip otjinal yedek parca taktiriyoruz.

Eskiden transformator piyasasi da canliydi simdilerde elektronik guc kaynaklari kullaniliyor ve agir sac gobekli transformatorler buyuk olcude kalkti.

ASM motorlar yerlerini yavas yavas brushless motorlara terketmeye basladi.

Benimkisi sadece bir yorum.
 
bulunduğum lokasyonda 90'lı yıllarda bazı fabrikaların kendi bünyelerinde bobinajcı kadroları vardı. zamanla bunlardan vazgeçildi. günümüzde bobinaj işlerinin neredeyse tamamı dışarıda yaptırılıyor. bence bobinajcılık bitmedi profesyonelleşti. iyi bi bobinajcıya her zaman ihtiyaç vardır. umarım en kısa sürede aradığınız işi bulursunuz.
 
günümüzde bobinaj işlerinin neredeyse tamamı dışarıda yaptırılıyor. bence bobinajcılık bitmedi profesyonelleşti.
Durum bundan ibaret.

İlan bulamamanızın sebebi ise bu bobinajcıların ilan ile eleman arayacak kadar kurumsal boyutlarda olmaması. Küçük ya da küçük-orta ölçekli işletmeler şeklindeler daha çok.

Bobinaj sektöründe kararlıysanız ilanla değil gezerek araştırmalısınız.
 
bobninaj işine yoğunlaşmak isteyen bir arkadaşla ilanlara bakıyorduk. bol miktarda elektrikçi arayan firma var ama bobinaj ilanı sadece bir tane anadolu yakasında bulabildik avrupa yakasında ise hiç yok. firmalarda bobinajcılık bitti mi gerçekten.
kendi atölyesi olan bobinajcılar hariç yani.
bobinaj (aslında tamirat işi) asla bitmez ve ölmez. burada adam vortex servisi ve bayisi. ısıtma soğutma işi yapıyor. bayilikten para kazanmıyorum diye ağlıyor ama yanan motorları sarıp para kazanıyor. elemanları çok iyi matkap motorundan tutta caraskalla kaldırılabilen motorları bile sarıyor. hani adına kurumsallaşma denilen şey. bazı değerleri öldürdü gibi de görünse el emeği ve ustalık gerektiren işler asla ölmez.
 
arkadaşların dediği gibi bobinaj işi ayrı bir sektör olduğu için ve dükkan mantığıyla genelde yapıldığı için iş arama sitelerinde pek gözükmez kendi iş yerimden örnek vereyim günlük 50 ton kapasiteli bir tekstil firması ama bobinajcıya gerek duyulmuyor dışarıya veriyoruz %99 asm kullanıyoruz genelde şu mantık işletiliyor işletmelerde tutki olmuyor bazen 1 ay yandığı olmaz ama günde bir motor yanıyor diyelim farklı motorlar olduğu için bu iş için ayrı bir eleman almanız lazım her boyutta bobinaj teli stoklamanız bunların malzemeleri falan komple ayrı bir bütçe çıkartmanız lazım bunun yerine ver dışarı kurtul mantığı her halukarda daha karlı oluyor bu sadece bobinaj için geçerli değil torna servis araç kiralama güvenlik hep aynı mantıkla yapılıyor gelene gidene bakılıp dışarıya veriliyor...
 
Hiz kontrol cihazlarinin yayginlasmasindan sonra motor arizalari azaldi diyebilirmiyiz?
 
Şimdi birde çoğu motorda 40 türlü güvenlik önlemi var.
Scadalarda ,yok akım kontrolü, yok devir kontrolü hız kontrol cihazları vs.vs.

Bu motorları yakmak büyük beceri ister.
 
Hiz kontrol cihazlarinin yayginlasmasindan sonra motor arizalari azaldi diyebilirmiyiz?
etkisi yok değildir ama bir motorun baş düşmanı yetersiz havalandırma su ve mekanik balans bunlar olmasın bir motoru 10 sene acmadan rahat çalıştırısınız rulmanlar sorun çıkarmıyor...
 
Bursada tekstil kobilerinin yaygın olduğu, kobilerin kümeleştiği mahalle ve sanayi alanlarında hala birçok bobinajcı faaliyet göstermeye devam etmekte.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,002
Son üye
enginyayl

Yeni konular

Geri
Üst