bilişim teknolojileri haber bülteni

ReiS_

Üye
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
180
Puanları
1
Yaş
45
Bilişim Teknolojileri Haber Bülteni

TOBB—ETÜ BÜNYESİNDE CISCO GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ

TOBB ETÜ’de KOBİ’lerin bilişim altyapısının çağın gereklerine uygun hale getirilerek, rekabet güçleri- ni artırmalarına ve büyü- melerine katkıda bulunma- yı amaçlayan bir CİSCO Girişimcilik Enstitüsü ku- ruluyor.

Girişimcilik Enstitüsü’nün kuruluşuna ilişkin mutabakat zaptı, TOBB Başkanı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile dünyanın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri şirketlerinden CİSCO’nun Orta ve Doğu Avrupa’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Kaan Terzioğlu tarafından imzalandı.

Girişimcilik Enstitüsü ile giri- şimcilere küçük ve orta öl- çekli bir işletmeyi başarı ile yönetmek için ihtiyaç duya- cakları yeteneklerin kazandı- rılması hedefleniyor. Enstitü- de verilecek eğitim, Cisco’nun dünya çapında uyguladığı i-Executive Eği- tim Programı (iExec) temel alınarak hazırlandı. Cisco

Girişimcilik Enstitüsü müfre- datı, stratejik planlama, iş planı oluşturma, temel fi- nansman ve yatırım bilgileri gibi konuları içeriyor. Eğitim- de ayrıca girişimcilik serma- yesi kuruluşları ile ilişkileri geliştirmek ve daha iyi iş sonuçlarına ulaşmak için bilgi ve iletişim teknolojileri kullanımı gibi girişimcilik yeteneklerini ve reflekslerini geliştiren konular yer alıyor.

Cisco Girişimcilik Enstitüsü katılımcılarılidergirişimcilik eğitmenleri tarafından sağla- nan uzaktan eğitim ve video gibi geniş çevrimiçi içeriğe, erişim hakkına da sahip ola- caklar. Cisco Girişimcilik Enstitüsü’nde eğitimlere Ekim ayında başlanması planlanıyor.

Eylül 2006’da Cisco, Türki- ye’ye 275 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkla- mıştı. Cisco Network Akade- misi bu yatırımın bir parçası olma özelliği taşıyor. Türk ekonomisi için önemli bir adım TOBB ETÜ Senato Salonu’nda düzenlenen im- zatörenineTOBBBaşkanı

M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Üni- versite Rektörü Prof. Dr. Tahsin kesici, Cisco Merkezi ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı Kaan Terzioğlu ve Cisco Türkiye Genel Müdürü Erkan Akde- mir katıldı.

Cisco Girişimcilik Enstitüsü’- nün Türk ekonomisi için çok önemli bir adım olduğunu söyleyen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Bu enstitüye evsahipliği yapmak TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üni- versitesi’nin bilgisayar mü- hendisliği ve işletme bölüm- lerindeki eğitim faaliyetleri ile olumlu bir etkileşime fırsat sağlayacak. Girişimcilik Ens- titüsü’nün orta vadede ben- zer programları çevre ülke- lerdeki KOBİ’lere de verecek daha geniş kapsamlı bir bölgesel enstitüye dönüşme- sini arzuluyoruz. Cisco Giri- şimcilik Enstitüsü’nde yürü- tülecek eğitim programları- nın, Ekim 2007’den itibaren TOBBETÜ’nünAnkarayer- leşkesinde başlamasını planlıyoruz ve programların ilk mezunlarının sertifikaları- nı yıl sonunda almalarını hedefliyoruz. Cisco tarafın- dan sağlanan standart ders materyallerine dayalı olarak verilmeye başlanacak ders- ler, bu materyallerin Türkçe- leştirilmesini ve içeriğin Tür- kiye koşullarına uygun ör- neklerle zenginleştirilmesini takiben Türkiye’nin diğer illerinde de verilmeye başlanacak.”
 

Ekli dosyalar

  • 1487_2007_08.pdf
    592.2 KB · Görüntüleme: 0

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Geri
Üst