Bilgisayarımın bataryası bozukmu yoksa program hatalımı

serkan_48

Üye dümdüz üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
13,942
Puanları
4,156
Yaş
43
Konum
Antalya
Değerli arkadaşlar bilgisayarıma format attım bu sürede sürücü dosyalarını zor zar elde ettim. Yardımcı programlar arasında batarya monitör programı vardı merak ettim kurdum ve aşağıdaki ekranla karşılaştım.

Bataryanın 1. hücresinde voltaj okuyamıyor. Hücre bozukmu acaba?? Yorumlarınızı almak istedim

Adsız.png
 
Değerli arkadaşlar bilgisayarıma format attım bu sürede sürücü dosyalarını zor zar elde ettim. Yardımcı programlar arasında batarya monitör programı vardı merak ettim kurdum ve aşağıdaki ekranla karşılaştım.

Bataryanın 1. hücresinde voltaj okuyamıyor. Hücre bozukmu acaba?? Yorumlarınızı almak istedim

Ekli dosyayı görüntüle 28903
merhaba sanmıyorum burada sankı ikinci bir bataryadan söz ediliyor gibi birinci pil birinci batarya olup 2 batarya destekliyor anlamında ifade edilmiş gibi ayrıca 1. hücrenin bağlantısı kopmuş olabalir ama ozaman pc yı nasıl çalıştırıyor orası var ama diger hücrelerden besleniyorsa orasını bilemem
 
Merhaba Serkan, bilgim fazla değil kulaktan dolma bilgilerle konuşacağım, laptop satışlarında duyarız 6 hücreli pil (standardı mı desem 3 hücreli olur) daha fazla çalışma süresi, 2. batarya ile bunu kast edebilir diye düşündüm. Resimlere bakarak kafam karıştı gördüğüm olumsuzluklara gelelim; yeşil pil resminin altında şarj %83 geçiyor, pencerenin alt kısımlarına doğru şarj edildi %95 görünüyor, ayrıntılarda Döngü sayısı: 183/300 (yarıyı geçmiş), 4 adet hücre voltajı yer alıyor ve 1. hücre "0" :( bellki de 3 hücreli oluşundan önemsiz ...
 
tasarım voltajı 10800 diyor yani 10.8 volt bu 3.7 volt ltyum pile göre 3 pil yapar yani bataryam 3 hücreli bu noktada hücre1 voltajı okumamamız normal gibi görünüyor.

2. bataryadan kast sanırım bu pc masa üstü istasyonlada çalışıyor yada bazı özel bilgisayarlar çift bataryalı oluyor daha önce görmedim. Eğer çift bataryalı bir bilgisayar olsa idi ikinci bataryanın durumunu görecektik.

evet pil döngüsü yarıyı aşmış.

Şarj kapasitesi sanırım pilin dizayn edilen değeri ilk fabrika çıkışı 5100 mA görünüyor. Şu anki bataryanın şarj kapasitesi ise tan dolu anında 4271 mA bunun oranı yanı kapasite oranı sanırım.

Teşekkürler.
 
Evet normal, zaten 3 hücre yapısı dışarıdan belli oluyor silindrik yapıda ise 3 aynı uzunlukta dar genişlikte başka deyişle yanyana 2 pil ise 6 hücre :).
 
Proyu sildimmi hatırlamıyorum bir ton sürücü ile beraber indirdim. Olmadı indirme linkini veririm. Pro HP nin sitesinden indirdim. Ücretli değil.

Başlığı nasıl değiştireyim yani ne yazayım?
 
Laptop için Gelişmiş Batarya Monitörü/Prosu (LGBM) :D sadece fikir sana kalmış dostum ;).
 
Sürücüleri bulmak o kadar zor değil Serkan ustam. Driver Booster programını kurarsan güncel olmayan ve eksik olan sürücüleri bulup indirir kurarsın. Ama ağ bağdaştırıcıları sürücüsü kurulması şartıyla. İnternete bağlanamazsan bu program işe yaramaz. Ayrıca sürücü yedekleme programlarını kullanarak sürücüleri yedekleyebilirsin. Ama aynı işletim seti ve mimarisini kullanmak şartıyla. Örneğin xp kullanıyorsun windows 7 kurarsan driverler pek işe yaramaz. Aynı şekilde windows 7 32 bit kullanıyorsun windows 7 64 bitte de pek işe yaramaz. Hem işletim seti hem de mimari aynı olması lazım.
Bu tür programlara kafanı takma. Batarya bozuk veya bozulmaya yakın performansından anlarsın. Kısa sürede dolup boşalma veya şarj adaptörü takılı olduğu halde hiç dolmuyorsa. Zaten bunları bizden daha iyi biliyorsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst