benzin istasyonu için kompanzasyon

Kurulu gücünüz, 9 kw.ın üzerınde ise, reaktif ve kapasitif sayaclar koymanız gerekir. Bunun devamıda kompanzasyon yapmanız anlamına gelir tabiiki. Faturanıza bakın, gücünüz mutlaka 9 kw. üzerındedir. Sayaclar yoksa, %90 reaktıf tahakkuk ettirilimişdir. Sayac varsa, reaktıf ve kapasitif cezaları varmı, ne kadar tahakkuk ettirilmiş, göreceksiniz zaten..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sayın arkadaşımn eğer tedaş'taki dosyanızda gözüken kurulu gücünüz 15kW ve üzeri ise reaktif sayaç takma zorunluluğunuz var.eğer takmaz iseniz her ay aktif tüketimin %90'ı oranında reaktif cezası yersiniz.
eğer diyorsanızki bizim kurulu gücümüz 15kW'ın altında
o zamanda bir dilekçe ile tedaş'a başvurup kurulu gücünüzün 15kW'ın altında olduğunu reaktif enerji tahakkukunun iptal edilmesini belirtip tespit yapılmasını isteyin.
daha detaylı bilgi istiyorsanın bana özel mesaj gönderin.
 
arkadaşlar birde piyasada satılan enerji tasaruf cihazları var bunlardan takarsam nasıl bir sonuç alırım gerçi oda bir nevi kompanzasyon ama hiç denemediğim için nasıl bir sonuç vereceğini bilmiyorum arkadaşların dediği gibi kompanzasyon sistemine gerek yok ama nasıl bir tasarruf sağlayacağıma karar veremedim bu enerji tasarruf cihazlarını satanlar baya iddialı konuşuyorlar yaklaşık %20-%25 gibi deneyen arkadaşlar yorum yazarlarsa sevinirim

Arkadasım boyle seylere ınanmayınnn oyle bır alet olsa adamlar slk degıl 50-100TL ye satacakk... hem buyuk fab. alır oyle olsa benım calıstıgım yerde 2500 luk trafo war aylık en az 120bin buluyor elk faturası... %10 bile düşürse fab kara gecerxD yani 2150 A lık guc cekıo tam calısma da... sımdı ek sıstem eklenecek bu 2850 A fln cıkacak yani faturada 150bin fln olur... %20-25 diyorssun. yaklasık 150bin in 25bin i gidiyor yani.. kanma boyke seylere...:eek::eek:
 
Faturanızı tarattırıp,bir dosya paylaşım sitesine yükleyip,linkini buraya yazabilir misiniz?
 
son gelen faturamız 1682 tl tedaşdaki gücümüz 5kw olarak alınmış sistemdeki şu andaki gücümüz 12 kw http://jump.fm/GWIQG
 
Son düzenleme:
konuyla ilgili olarak bi şey yapmana gerek yok.
fatura neyse o
 
İşletme,kompanzasyon yapmaya yükümlü değil.Zaten ceza da gelmemiş.
 
arkadaşlar sistemde her hangi bir değişiklik yapmamaya karar verdik eskisi gibi aynı devam diyoruz, ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler verdiğiniz bilgler için sağ olun
 
Bencede, fazla kurcalamayın, benzin ıstasyonu mutlaka 15 kwüzerındedır. Eger tedaş a gidersenız sıze, yenıden proje yaptırmanız, akabinde, kompanzasyon panozu vs. cıkacak. Bırakın dagınık kalsın ::))
 
bana kalırsa sürekli sistemde kalan motorların yanına kendi gücüne dair kondansatör bağlayın tesisin tesisatını zorlamayın gerilim düşümünü önleyin temiz bir enerjiye sahip olun daha sonra tedaş rapor filan tutmasın...........
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst