Benim icin hangi Guc Kontrol Rolesi'ni onerirsiniz?

işletmende neymakinalarıcalışıyor
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Elektropan kompanzasyon rölesinin,internet,GPRS gibi iletişim özelliklerinden daha önemli bir farkı var 18 ve 24 kademeli olması.24 kademeli bir başka röle daha yok.Dengesiz yüklü yerlerde monofaze kompanzasyon zorunlu,bu durumdada çok kademe sayısı gerekiyor.Üstelik cihazın içine bir analizör,bir kombi sayaç ,4 reaktif röle ve her türlü iletişim olanağı sığdırılmış durumda.Kullandım memnun kaldım.Bunun dışında ben zaten kael Varkombi 12 den çok memnundum.Ama 12 den fazla kademesi yok.Tense röle de de başkalarında olmayan bir üstünlük var.Hem kapasitif kompanzasyon ve hemde endüktif kompanzasyon yapabiliyor.Yani devre endüktif ise kondansatör devreye alıyor.Kapasitif ise reaktör devreye alıyor.
Arkadaşlar biraz şuurlu olmaya davet ediyorum sizleri.Bu zikrettiğim röleleri üreten geliştiren insanlar bizim insanlarımız.Hatta Elektropan ve Tense marka röleleri üreten geliştiren,o müstesna beyinler bu foruma üye arkadaşlar.Başarıları üstünlükleri ortada iken bırakın ithal ürünlere gerek yok arkadaşlar.
Bir de ben Entesi beğenmedim.Bunun üretiminde ki arkadaşlar hala 'eski berbere traş oluyorlar'.
 
Sayın tknsyn, düşüncelerinize katılıyorum.
Kademe sayısı hakkında da TENSE röleyi üreten arkadaşların (gruparge ekibinin) bir çalışması var: 72*72 kutuda 7 çıkışlı role kartı üretimine başladılar. Bu sayede 12+7+7+7... istediğimiz çıkışa ulaşabilecez artık.
Ayrıca 400 mili saniye (0,4 saniye) cevap süresi de sınıfında başka rölede yok! Detayları Güner Beyde.
 
tense RGKR yi kullanmak nasip olmadı.başka mamüllerini kullandım.açıkçası beğendim.beğenmediğim yönleri ise ismi. Adeta bir markanın isminden türetilmiş gibi.ENTES VE TENSE.diyebilirsinizki ne sakıncası var önemli olan mamülün kendisi değilmi.Böyle bir eleştiriye hak versemde piyasa algısı ÖZGÜNLÜKTEN yana.inşaallah başarılı olurlar, bence isim değiştirmeleri yararlı olur.
 
kompanze ' Alıntı:
tense RGKR yi kullanmak nasip olmadı.başka mamüllerini kullandım.açıkçası beğendim.beğenmediğim yönleri ise ismi. Adeta bir markanın isminden türetilmiş gibi.ENTES VE TENSE.diyebilirsinizki ne sakıncası var önemli olan mamülün kendisi değilmi.Böyle bir eleştiriye hak versemde piyasa algısı ÖZGÜNLÜKTEN yana.inşaallah başarılı olurlar, bence isim değiştirmeleri yararlı olur.

Evet bu isim benzerligi konusu banada enteresan gorundu.
 
tense roleyi kullanıyorum memnunumda şu an itibari ile bir sorun yok, ismi konusunda bu yönde hiç düşünmemiştim doğrusu. bildiğim kadarı ile komple yerli üretim ve gerçekten iyi insanlar her noktada yardımcı oluyorlar.
birde biz kullanıcılar olarak şu yönde düşünmemiz gerekir yerli malını kullanalım bu tense olur bir başkası olur. hatalarını onlar ile paylaşalım çözümünü onlar bulsunlar. yerli üreticilerimiz kazansınlar
bu ülkede türkiyemizde çok iyi beyinler var onların yaptığı ve yapacağı cihazları kullanalım.
biz kullanıcılar olarak aslında üreticiler ile irtibat içinde olup bizim pratikte kazandığımız tecrubelerimizi onlar ile paylaşmalıyız.
 
Bence alacağınız rölede mutlaka enerji analizörü özelliği olmalı,ekranı mutlaka LCD ekranlı olmalı böylelikle bir çok bilgiyi aynı anda ekranda görebilirsiniz.Haberleşme özelliği sizin seçiminize kalmış.
 
  iyi gunler , ben sunu soylemek istiyordum ; tense rolenin sisteme mudahale algoritması cok ilginc , hem akan gucleri  hem birikmis enerjıleri goz onune alıyor ona gore bir optımum deger belirliyor , ayrıca sistemden akan guclere birikmis enerjılere bakıp girilen end ve kap hedef degerlerini kendi iç algoritmasında yine kullanıcının istedigi hedefleri tutturmak için otomatik olarak degestiriyor yani bir nevi geri beslemeli olarak calısıyor , ayrıca birbirine cok yakın kademeleri esit sayılarda kullanıyor boylece kontakların daha az aşınmasını temin etmeye calışıyor , ayrıca sistemin 24 saatlik guc analizini noktasal olarak cizip kllanıcının sistem için  en uygun, hem aksam hem gunduz veya degisik peryodlardaki  davranıslarınada cevap verecek kondansator secimini yapmasını saglıyor , ayrıca cevap surasi 400 ms kadar inebiliyor , eger aynı kademe den  uc veya dort tane baglarsanız punto makinelerinde bile kullanabilirsiniz,cunku bir grup kon bosalırken diger aynı degerdeki hazır grubu devreye alabilir  , ayrıca cok ilginc bir ozelligide cihazın hem kapasitif hem enduktif kompanzasyon yapabilmesi cihaz bırakın sistemi biri enduktif digeri kapasitif iki farklı fazı bile aynı anda kompanze edebiliyor , tek kusuru intrenet baglantısı olmaması ve cok hassas bir cihaz olması ve bazen cihazın donanımsal olarak kilitlenmesi
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst