beko klima

furkano

Üye
Katılım
6 Ara 2008
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
39
herkese kolay gelsin sorum şu abıler klima soğutmada normal çalışıyor fakat ısıtmaya geçince şöyle bi 10/15 dk ısıtıyor ondan sonra kompresör çalışmasına rağmen ısıtmayı kesiyor valf arızalı olabılırmı en buyuk olasılık o kalıyor bence ama yinede tecrübe ve bilgilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler kolay gelsin

bu arda yazmayı unutmuşum o 10/15 dakikalık normal çalışmadan sonra hiç birsey yok sogutma dahi takiii klimayı açıp kapatıncaya kadar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kart rolelerinden biri iletimi kesiyor ,kontak sorunu!
 
ali abi rica etsem biraz daha açabilirmisin konuyu
 
Selonoyit'e giden enerji ısıtma kesildğinde kayboluyormu ? Kayboluyorsa ısıtma rolesi ark yapıyor bobini bırakıyor.
 
15 dakika sonunda ısıtma işlemi kesildiğinde selonoyit bobinin enerjisi bi senepten kesilirse şiddetli bi şekilde gaz akış yönünün değiştiğini duyarsınız. Yani enerjisinin kesildiğini buradan anlayabilirsiniz. Enerji kesildiği zaman Selonoid bırakırsa Evap yüzeyi karlanmaya başlar. Selonoid bobine enerji gelip gelmediğini dış ünite klemesinden 1 ile 3 numarada enerji olup olmadığını ölçebilirsiniz. Enerji olduğu halde evap yüzeyinde karlanma var ise bobinde arıza vardır. Beko klimalarda bobin arızası çok sık rastlanan bi arızadır. Enerji yoksa muhtemelen Kontrol kartı arızalıdır.
 
ölçumlere göre onlar sağlam tamam hadı bobin enerjisi kesılırse bu serefede dediğiniz gibi soğutma olması lazım bunada razıyım ama buda yok yanı demek ıstedıgım her sey sağlam işte bi süreden sonra kesılıyor motor basıncından kaynakalanma ihtimali nedir acaba olabilirmi ??? bende şaşırdım kaldım valla :)
 
klimayı çalıştırmadan önce yüksek basınç saati bağlayıp basıncını söyleyebilirmisin birde dış ünite fanı çalışması kesiliyormu ?
 
abıler ilgilenen herkese teşekkürler kompresör değiştık sorun cozuldu :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,336
Mesajlar
916,800
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst