Beko d 7101 e camasir makinasi arizasi

jeffrey

Üye
Katılım
19 Ocak 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
50
merhaba,

camasir makinasinda hic sorun yokken, az once pamuklu 40 programinin bitmesine 15dk kala sikmalardan birinde garip gurultuler geldi. yanina kostum. altindan, tam ortadan kisa araliklarla ses cikarak kivilcimlar geliyordu. makineyi ac/kapa dugmesinden kapadim. kapar kapamaz yine altin ortasindan ince bir duman ve yanik kokusu geldi. icindekileri cikardim, yikanmislar. actigim zaman herseyi calisiyor gozukuyor. bir yerlerde 1. ve 3. fonksiyon tusuna ayni anda basinca hata kodunu ogrenirsiniz diye bir yazi gordum, uygulayinca sadece H-.-- yaziyor. ne olabilir?
 
H--- anlamı hata kodu yok demek. Muhtemelen ısıtıcınızda ya da yıkama motorunuzda sorun var.
 
Dun tamirci geldi ve deterjan gozunden cikan hortumdan su kactigi icin motorun yandigini soyledi ve sokup, gidip icinde bir seyi degistirip geldi. Taktiktan sonra programlar garip sekilde calismaya baslayinca ana kart da bozulmus onu da degistirmek lazim dedi. sikma programi kendi kendine duruyor. saat duzgun ilerlemiyor, caninin istedigi gibi tamburu dondurup duruyor. motorda yaptigi ise 130 milyon aldi. kart da 150milyon olur deyince pahali geldi. karti istanbul anadolu yakasinda daha ucuza bulabilecegim yer tavsiye edebilir misiniz?
 
ürünün elektronik kart fiyatı 40 TL civarında. motor ise 85-100 tl civarında. Arçelik - Beko yetkili servislerinden temin edebilirsiniz. Servis insiyafitine göre daha pahalı satabilir veya satmaya da bilir. bu kendi insiyatifleri. servisler harici kartı temin etmeniz mümkün değil. size gelen kişiye fazla güvenmeyiniz
 
piyasayı araştırmak lazım kimileri hakkıyla yapıyor kimileri aç gözlü oluyor
 
Ulaşımınız nasıl olur bilmiyorum ama leventte yeni açılan alışveriş merkezinin adını tam hatırlamıyorum shappir miydi neydi onun akasında ananfen dersanesinin köşesinde toprak ticaret var hertürlü beyaz eşya yedek parçasını çok uygun fiyata bulabilirsin
 
Merhaba, D7101E model, Beko çamaşır makinesi arızası için bilgi rica ediyorum.

Makinenin ön panel göstergeleri sağlam, program seçilebiliyor. Örneğin 30 dk.lık kısa program seçilip, başla yapınca, 28 dk'da takılı kalıp, yıkamaya dair hiçbir fonksiyon yapmıyor. Yan gövde üzerinde montajlı kart (anakart) üzerinde arızalı kompanent (direnç, diyot, transiztör) tespit etmedim.

Arıza kart üzerindeki entegre(ler)de olabilir mi? Arıza, kartı komple değiştirerek mi giderilebilir?

Teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst