beko 55 ekran stereo faftext arızası.

alican42

Üye
Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
116
Puanları
1
Yaş
51
arkadaşlar herkeze merhabalar. beko 55 ekran tv nin horizontal transistörünü değiştirdim tv çalıştı ama bir süre sonra tekrar aynı arızayı yaptı stand by yok eht trafosundan dırlama sesi geliyor değiştirdiğim parça bu 8080.yardımlarınızı merakla bekliyorum.
 
merhaba.besleme voltajınız tam olarak çıkıyormu?(B+ 110V),HORİZONTAL devredeki yüksek voltajlı seramik kondansatörleri değiştirdinizmi?,tırlama esnasında ekranda çizgiler çıkıyormu?,yanlardan daralma oluyormu?.ayrıntılı detaylar verirseniz daha faydalı olur.kolay gelsin.
 
hakan bey tv tv çalışmıyor ekranda görüntü yok stby lambası yanmıyor voltajı şu an ölçemiyorum akşam imkan bulabilirsem ölçeceğim teşekür ederim tavsiyelerinizi beklerim.
 
Sn alican yatay transistörün bozulması 3 nedenden olabilir.1.ya transistörün etrafındaki kondansatörlerden 2. THT trafonuzun sargılarında atlama vardır.3.besleme çıkış diodundan ve buna paralel olan kond.Kapasitemetre ile kond.lardan eminseniz büyük ihtimal arızanız trafodan.stand by olamdığına göre beslemede korumaya geçmiş durumda sigortası atık olabilir aynı değerdeki ile değişim yapınız.
 
sn semih bey bir ayrıntıyı söylemeyi unuttum ilk arıza esnasında tv den duman çıktığını söylemişlerdi.bu gün yoğunluktan bakamadım ama yarın tavsiyelerinizi aynen uygulayıp sizlerle paylaşacağım. çok teşekkür ediyorum
 
dostum tv deki saptırma soketini sok saptırma soketinde 4adet pin vardır 2 si kabloyla birlestirilmiş 2 side kırmızı beyaz kablo saptırma bobinine gider ..soketi söktüğünde stand by yanarsa horizontal transistör yanmıştır.transistörü değiştirmeden kondansatörleri değiştir oyle dene ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,276
Kullanıcılar
450,082
Son üye
feritkvl14

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst