Bedaş kaçağı önlemede başarılımı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tozdeniz

Üye
Katılım
27 Ocak 2007
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar işim gereği sık sık fabrikalara gidiyorum. ve bazıları malesef kaçak elektriği prensip haline getirmiş. en basitinden bundan üçdört ay önce ortalama faturası 12-15 bin ytl. gelmesi gereken firma kurduğu sistem sayesinde olayı 1500- 2000 e kpatıyor. ben doğal olarak bedaş a bildirdim. ama malesef tutanak tutuldu birşey yok denlildi bu arada fazlardan geçen akım 250-300 A ortalama ben biliyorum ama nedense 3 katlı bir fabrika her kat 2500 m2 faz başına 15 A çekmiş tutanakta. neyse bende şöyle çözdüm olayı kompanze bir türlü olmadı ne yaptımsa olmadı en sonunda anladımki sayaçlan oynanmış. bende olayı faks ile bedaş a bir kere daha bildirdim busefer tuttuğum kompanze çizelgesinide gönderdim dedimki bakın ben bu tarihte sayaçtan bu değerleri aldım sizde karşılaştırın elinizdeki değerler ilen. aradan bir ay geçiyor amcamlar geliyor saati söküyor lar. sayaç arızalı diyorlar 4000 ytl cep ellezi edip gidiyorlar. şimdi bu adaletmi bunun parasını ben ödüyoorum adamlar belkide şimdi benim paramlan boğazda sefa yapıyorlar. ben bu işe acaip sinir oldum ben şimdi başka nereye müracat edbilirim. bende elimdeki çizelgeyide bedaş a yazdığım dilekçeyide gazetenin birine gönderdim inşallah ilgilenirler.
 
böyle durumlarda bence en sağlamı,savcılığa suç duyurusu yapmak.ama şu anda bozuk sayaç değişmiş.Delil falan kalmamış.
 
Arkadaşlar bize ne oluyor? Heryerde yolsuzluk, heryerde rüşvet, heryerde bir karmaşa. Bizim kutsal bildiklerimize ne oldu? Değerlerimize ne oldu? Nasıl bir millettik nerelere geldik ve nerelere gidiyoruz? Bence herkesin düşünmesi gerekiyor. Herkesin birşeyler yapması gerekiyor. Böyle şeyler ne milli ne manevi ne de dini adetlerimize uymuyor. Yeri geldiğinde atalarımızın mertliğiyle dürüstlüğüyle cesaretiyle övünürüz ama şu an malesef onlara layık nesiller değiliz. Yeri geldiğinde biz müslümanız deriz dinden imandan bahsederiz ama çirkinlikleri gördükçe bu nasıl müslümanlık diye düşünürüz.
Kutsal bildiğimiz ne varsa onlar adına bari şu çirkin işlere bulaşmayalım. Bulaşanları gücümüz ölçüsünde men etmeye çalışalım. Haksız kazancın kesinlikle kimseye faydası olmaz bunu içimize sindirelim. Lütfen kendimize gelelim.
Tozdeniz arkadaşım elinden ne geliyorsa yap ki yapanın yanına kar kalmasın.
Allah ülke olarak hepimize yardımcı olsun ve doğru yolo ulaştırsın. Yoksa yolumuz yol değil............
 
elimde ne gelirse yapacağım zaten de elimden ne kadarı gelir bu kansızlara karşı bilemiyorum inanın ama artık bıçak kemiğe dayandı arkadaş yani bu kadarda olmaz ki valla adam fabrikasına kaçak yapmış yatlar katlar almış bir. kontrolcü amcamda bundan aldığı rüşvet ile almış gene yatları katları. kimin parası ile tabiki senin benim ana rahmine yeni düşmüş bir çocuğun bile. evet kesinlikle bunlara karşı elimizden geleni yapmalıyız.
 
"devlet malı deniz yemeyen keriz"....bilin bakalım bu hangi milletin ünlü sözü.
 
Türk milletinin diyemeyeceğim de,Türklükten uzaklaşmış milletin diyebilirim.
 
kötüler olmazsa iyilerin kıymeti bilinmez ki zaten
ama özellikle bu resmi kurumlarda rüşvet olayı çok kötüdür onlar kendi menfaatlerini ön plana çıkarıp işi ne hale getirdiklerinin farkında bile değiller... ama çok şükür böyle rüşvet yenlerin hiçbirirnin yanına kar kalmıyor bi şekilde hepsinden fazlasıyla çıkıyor... ne diyeyim Allah ıslah etsin
 
TOZ DENİZ KARDEŞ bu işin peşini sakın bırakma ALLAH senin gibi meslekteaşlarımızın sayısını arttırsın
 
Ne yazıkki işini kaçak elektrik yaparak yürüttüklerini sanan ahmaklar ve onların destekcisi bazı devletin maaşlı rüşvetçi memurları yok değil. Devletin malı deniz suyudur içtikçe içenler susuzluğunu gideremezler asla. ve gün gelir hiç gibi geberip giderler. ALLAH ıslah etsin. Ne mezarlarının yeri bilinir nede geride bıraktıkları bir dua eder o tür insanlara. ben bir sonuç elde edersem sizinle paylaşacağım sizinde fiikirleriniz varsa beklerim. mesela İGDAŞ affetmiyor bunlardan daha iyi. bir kere yine fabrikanın birinin kaçak yaptığını anladım doğal gazı ve hemen bildirdim. ve çok kısa sürede bana aynen şu cevabı yazdılar.


İlgi sayılı ihbarınız hassasiyetle tetkik edilmiş olup, tahkiki bağlamındaki iş ve işlemler doğal gaz piyasası mevzuatları çerçevesinde icra edilmektedir.

Can ve mal emniyetinin korunması, hukukun hakim kılınması, hukuk dışılığın engellenmesi ve önlenmesi,
kamu malının korunması ve kamu hizmetinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için göstermiş olduğunuz çabayı takdirle karşılamakta ve

şükranlarımızı belirtmekteyiz.

Saygılarımızla,

İGDAŞ bu cevabı iki gün içinde gönderdi ama gelin görünki bedaş bir ay üstüne gidiyor ondada ne yapıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,839
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst