baud rate oranını değiştirmek

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
124
Puanları
1
Yaş
39
rss422 ile haberleşen 2 cihaz var. biri diğerine veri gönderiyor. gönderilen veri 9600 baud rate hızında ancak veri alan cihaz sadece 4800 baud hızı alabiliyor. bu baud rate hızını pic ile ccs c programı veya pic basic programı ile nasıl değiştirebilirim.


teşekkurler
 
ccsc de daha önce yapılmış program varsa elinizde yukarı kısımda bu şekilde ayar olur baud kısmını elle değiştirebilirsiniz bende udea nın kitleriyle devre yaptım en kararlı ve uzak 600 de iletişim kurabildim :)

#use RS232 (baud=600, bits=8, parity=N, xmit=PIN_C6, rcv=PIN_C7)
 
Eğer yapacak bişeyin kalmazsa, seri port olarak donanım kullanılmışsa ve elinde hex kodu varsa,, biraz uğraştırır ama aşağıdaki gibi de çözebilirsin.. Birebir anlattığım gibi olmayabilir.. Ama büyük olasılıkla hex kodu bu şekilde olmalı..

Hex kodunu önce pickit 2,, ic prog ya da onun gibi; program yüklediğin bir programla aç.. Program kısmında sağ byteları pice göre değişmek üzere 18Flerin çoğu için;
6E B0 (MOVWF SPBRGH) ve
6E AF (MOVWF SPBRG)
hex kodlarını ara..

Bunların hemen üstünde büyük ihtimalle;
0E XX (MOVLW XX)
hex baytları yer alacak.. Burada XX baudrateye etki eden baytlardır..

B0 -> SPBRGH -> Baudrate nin yüksek değerlikli bitleri..
AF -> SPBRG -> Baudrate'nin düşük değerlikli bitleri.. (Çoğu 18F ler için..)

Eğer teferruatla uğraşmak istemezseniz bu XX ile gösterdiğim 2 farklı baytı yarı yarıya düşürmeniz 9600den 4800e geçmek için yeterli olacaktır.. Ancak yukarıda dediğim gibi bunların biri MSB diğeri LSB baytları..

Bu arada eğer bunları bulamazsan bytleların yerlerini değiştirip aramayı dene.. Bir ihtimal görüntülenen bytelar ters olabilir.. Tabi öncelikle bahsettiğiniz pic in SPBRG registerlerinin adresleri bu şekilde mi onu kontrol edin.. Umarım faydası olur.. İyi çalışmalar..
 
cihazlardan yüksek hızda calısanın kristalini degistir yarı frekansda krital takıp dene,büyük ihtimalle olması lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,477
Mesajlar
917,908
Kullanıcılar
450,436
Son üye
kmehmet

Yeni konular

Geri
Üst