Basınç Şarteli ve Pres Makinası

EEMTOLGA'&

Üye
Katılım
13 Eyl 2011
Mesajlar
35
Puanları
1
Selam arkadaşlar. Basınç şarteli nedir ne işe yarar? Ve pres makinasında alt limit sensör yerine basınç şarteli kullanmanın amacı ve önemi nedir. Beni bilgilendirirseniz sevinirim..
 
kardeş basınç şalteri yada basınç sivici ayarlanan basınca göre kontaklarını açar yada kapatır bide basınç sensörü vardır basınç sensörü basınca göre analog çıkış verir senin bahsettiğin pres makinası neyi presliyor
 
[FONT=verdana,geneva]Basınç şalteri olarak da bilinen basınç sensörleri, temelde bağlandığı hattaki akışkanın basıncını izlemede kullanılırlar. Sensör, istenen basınç geldiğinde sinyal çıkışı verir ve boru hattındaki basıncı sürekli izlenmesine yardımcı olur.
ortalama uste yazılan tarzında bır salterdır
ben preslerın alt lımıtınde basınc salterıne hıc denk gelmedım emnıyet olarak kulanılıyor da lımıt anahtarı olarak bana kulanıslı gelmedı fakat daha saglıklı olacagıda kesın emnıyet aıcısından
alt lımıt swıcı daha kesın cozum verır bence basınc sensoru malzemenın sertlıgıne gorede tepkı verme ıhtımalı olacagı ıcın kalıba tam oturmadan devreyı kesme sansı var makınanın calısma mantıgına gore kulanmıs olabılırler
[/FONT]
 
hidrtolik preslerde alt dönüş iki şekilde olur 1. swichden dönüş genelde formsuz olan kesme kalıplarında alt limitte mekanik swich yada prox kullanılır. 2.basınçdan dönüş bunun içinde basınç şalteri kullanılır formlu sıvamalı derin çekme kalıplarında kullanılır bu işlem yaplırken potlarda devrede olur.
 
Seramik için pres makinası alaaddin usta. O anlattıklarını biraz daha açar mısın ustad.
 
Basınç şalterleri, hidrofor ve kompresörleri sistem basıncına göre otomatik olarak devreye alan veya çıkaran ekipmanlardır. Hidrofor sistemlerinde kullanılanlar tahliyesiz olur.
kompresörlerde kullanılanlar ise tahliyeli olup, her ikisininde monofaze (220 V) ve trifaze (380 V) motorları alt limit ayarında çalıştırır , üst limitde durdurur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,872
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst