Babadan Oğula devretmek.

metepk

Üye
Katılım
1 May 2009
Mesajlar
30
Puanları
1
Babadan oğula devredebileceğimiz bir meslek varmıdır?Ben iki oğlumuda elektrikçi yapamadım,Yeni nesil masa başıişler istiyor.Nereye varacak bu işin sonu.
 
bende elektrikçiyim ve şimdiki aklım olsa bende masa bası iş ısterdım.çünkü elektrikçilere yeteri kadar deger verilmiyor.benım düşüncem bu.
 
beyaz eşya teknisyeniyim..
oğlumu mümkün mertebe işimden uzak tutmaya çalışıyorum fakat birşeyleri söküp tamir etmeyi çok seviyor.. bence okul derim..
zamanı vaktinde bana kimse akıl vermediğinden ailede rol model olmadığından sırf bu iş için baba mesleğidir diyip 2 üniversite yi son sınıflarında yarım bıraktım... şimdiki kafam olsa o üniversiteleri bitirmiş olurdum...
 
Ben kendimden pay biçeyim: Elektronik mesleğini o kadar çok severdim ki. Ama oğlumun zerre kadar ilgisi yok.
 
kendi kişisel kanaatim şudur ki bir babanın oğluna/kızına bir şey öğretirken gösterdiği sabrı, yardımseverliği, tahammülü başka birine öğretirkenkinden daha azdır. Buna mukabil beklentisi, eleştirisi, kızgınlığı daha fazladır. Eleştirilme/bağrılma hissi sevmeyi yok ettiğinden ve ekseriyetle çoğu kişi kendi mesleğini sevmeyip oflayıp puflayarak çocuğun o mesleğe antipatik bakmasına neden olduğundan babasının mesleğini tercih eden çocuk sayısı azdır.

Aslında soru şudur. mesleğinden memnun olmayıp, başka işi yapmak isteyen kaç baba vardır? Eminim ki çoğu kişi memnun olmadığı için farklı bir iş isteyecektir. Hayatın bir simülasyonu olsa ve mesleğini değiştirmek isteyen değiştirse, kişi yeni mesleğininde de şikayet edecek pek çok şey bulacaktır.

Diğer bir husus ise sevmek/ilgi duymak. Annem şöyle demişti. "Ben seni doğurdum ama duygularını duğurmadım". Sevemiyorsa zorlamaya gerek yok!

saygılar..
 
maalesef bazen rol modelı olamayabılıyoruz
benden ozenen ıkı yegenım bırı elektrık bırıde elektronık teknıkerı oldular
 
Bizim ailede (yakın akrabalar da dahil buna) elektrik mesleği ile alakalı hiç kimse yoktu. Kendim tercih ettim (Etmek zorundamıydım o da tartışılır!).
Ama mesleğimle beraber mutlu bir şekilde yaşıyorum...
İyi ki varsın elektrik, iyi ki vardın Tesla!
 
şimdiki aklım olsa inşaat okurdum:)
 
bir anımı aktarayım yorumu size kalmış arkadaşlar...

bir müşterimizin tadilat işini yapıyoruz ben ve ekibim... tabi bizde tulumlar üzerimizde alet edevat evin sahibi bize çay getirdi yanında küçük oğlu orta okul da felan okuyor sanırım. sohbet arasında dediki bak abisi bu küçükde sizin gibi olacakmış ona okuda abilerin gibi çalışmak zorunda kalma dedim sende söyle okumanın kıymetini anlasın üniversiteyi mutlaka okusun değilmi dedi e iyide amca ben istanbul üniversitesi mezunuyum dedim :D adamın şaşkınlığını artık varın siz hesap edin.

Elektrik mesleği güzel meslektir ve kesinlikle gençler yönlendirilmeli ve bu mesleğe eğilimi olanlar desteklenmelidir. Her işin iyi kötü yanları vardır ama elektrik meslek olarak kesinlikle tavsiye edebileceğim tekrar okurmusun deseler seve seve evet elektrik okurum diyeceğim yegane meslektir...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,383
Mesajlar
917,153
Kullanıcılar
450,264
Son üye
mustafaanl

Yeni konular

Geri
Üst